Zapékané pikantní brambory

24. dubna 2011 v 16:00 |  Přílohy a knedlíky
Rozpis:
  • 700 g brambor
  • 3 lžičky koření Medvědí gril
  • 100 ml šlehačky
  • máslo na vymazání pekáčku
Postup:
Oloupané syrové brambory nakrájíme na cca 1/2 cm plátky, vložíme do misky, posypeme kořením (může být koření podle chuti), zalijeme šlehačkou a dobře promícháme. Brambory naskládáme pouze do jedné řady (obdobně jako na snímku) do pekáčku, polijeme zbytkem šlehačky z misky, přiklopíme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po čtvrthodině brambory odklopíme a dopečeme.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 28. dubna 2011 v 10:06 | Reagovat

Brambory beru v jakékoliv podobě. :-D

2 Hana Hana | Web | 14. listopadu 2011 v 11:45 | Reagovat

Děláme je bez šlehačky jenom kořeněné jako přílohu k pečenému kuřeti (stehýnka, křidýlka) a je to moc dobré.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama