Bramborové knedlíky

13. května 2011 v 22:08 |  Přílohy a knedlíky
Rozpis:
  • 800 g vařených brambor
  • 200 g hrubé mouky
  • 100 g krupice
  • 1 vejce
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce octa
Postup:
Zchladlé brambory nastrouháme, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. Na rošt parního hrnce dáme proužek alobalu nebo pečícího papíru ( pro lepší mytí), z těsta vytvarujeme válečky a vložíme do hrnce. Paříme 30 minut. Knedlíky můžeme také vařit v mírně osolené vodě cca 20 minut.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Hana Hana | Web | 14. listopadu 2011 v 11:38 | Reagovat

Jsem ráda za recept, o víkendu zkusím uvařit domácí bramborové knedlíky ke kačence se zelím.

2 zdeňa zdeňa | E-mail | 11. listopadu 2016 v 23:05 | Reagovat

ocet je blbost,vejce dvě a brambory na hrubo a druhou půlku najemno...vmíchat na kostky nakrájený už uschlý rohlík...a vařit koule cca 41 minut...zh

3 Iva Iva | E-mail | Web | 13. listopadu 2016 v 14:09 | Reagovat

[2]: U nás máme rádi klasické bramborové knedlíky. Váš recept není klasický bramborový knedlík. Samozřejmě záleží na vaši chuti.

4 zdeňa zdeňa | E-mail | 13. listopadu 2016 v 14:52 | Reagovat

Ivo máte pravdu je to variace na bramborový knedlík samozřejmě hrubou mouku a krupici a trochu soli ještě jsem nenapsal.Dělám koule jak pomeranč a dávám do vařicí vody po dvou minutách druhý a zase další knedlík..
my tyhle moje milujem...ale vařím i klasiku abychom si vážili téhle bramborohouskové lahůdky..

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama