Višňový džem

11. června 2011 v 14:10 |  Zavařování a konzervace
Rozpis:
  • 1 kg vypeckovaných višní
  • 350 g cukr krystal
  • 1 Gelfix 3:1
Postup:
Část višní rozmixujeme ponorným mixerem a zbytek necháme celé. Višně vložíme do kastrolu, přidáme 2 lžíce cukru s Gelfixem, dobře promícháme a povaříme cca 2 minuty. Přisypeme zbytek odváženého cukru a povaříme 5 - 7 minut za občasného zamíchání.Hotovým horkým džemem naplníme nahřáté skleničky a uzavřeme víčkem. Skleničky obrátíme na 5 - 10 minut dnem nahoru, lépe přichytne víčko. Pro změnu chuti můžeme přidat sáček vanilkového cukru nebo trochu mleté skořice. Višňovou marmeládu děláme stejným postupem, pouze rozmixujeme všechny višně.

 

23 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama