Hovězí plátky na houbách

15. července 2011 v 20:07 |  Hovězí maso
Rozpis:
  • 4 plátky hovězího masa
  • 2 cibule
  • 1 vrchovatá lžíce sádla
  • sušené houby
  • sůl, pepř, mletý kmín
  • hladká mouka
Postup:
Hovězí maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi s horkým sádlem plátky opečeme z obou stran a vložíme do papiňáku. Po osmahnutí masa na pánvi ještě orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. V papiňáku zalijeme plátky horkou vodou. Přidáme mletý kmín a houby (2 - 3 lžíce), které nadrtíme na prášek v elektrickém sekáčku. Když se vše začne vařit, papiňák uzavřeme a vaříme 30 - 45 minut. Měkké plátky s omáčkou přendáme zpět na pánev, omáčku necháme zredukovat do požadované hustoty. V případě potřeby dochutíme a podáváme.
Příloha: těstoviny, rýže, houskový knedlík.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Klára Klára | Web | 9. ledna 2012 v 7:33 | Reagovat

Moc dobrý recept, maso většinou nakrájím a naklepu na menší kousky, aby se dobře provařilo a nebylo tuhé.

2 Iva Iva | E-mail | Web | 9. ledna 2012 v 16:18 | Reagovat

Pokud maso dostatečně uvaříte a je kvalitní, nemusí být krájené na malé kousky. Při servírování vypadá lépe plátek. Je samozřejmě na každém, jak se rozhodne. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama