Kečup

23. srpna 2011 v 10:13 |  Zavařování a konzervace
Rozpis:
  • 2 kg rajčat
  • 125 ml octa
  • 250 g cibule
  • 250 g jablek
  • 1 lžíce soli
  • 170 - 200 g cukru
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 3 feferony
Postup:
Dobře vyzrálá rajčata omyjeme, necháme okapat, nakrájíme a vložíme do kastrolu. Přidáme pokrájená jablka zbavená jadřinců a pokrájenou oloupanou cibuli. Zalijeme octem a rozvaříme za občasného míchání. Snažíme se co nejvíce vyvařit šťávu.Rozvařené ingredience rozmixujeme a přepasírujeme přes hustý plastový cedník. Přepasírovanou směs vložíme do vymytého kastrolu a povaříme do požadované hustoty. Přidáme sůl, cukr a koření. Ještě chvíli povaříme, nalijeme do skleniček a uzavřeme víčky. Plníme horké do skleniček, uzavřeme víčkem a obrátíme nebo zavařujeme při teplotě 80°C cca 15 minut. Pokud chceme kečup jemný, vynecháme feferonky.

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 23. srpna 2011 v 11:35 | Reagovat

O víkendu se na kečup také chystám. Váš recept si dám do oblíbených a jednu várku vyzkouším! :-)

2 Jana H. Jana H. | 23. srpna 2011 v 13:12 | Reagovat

Ivo, taky se budu snažit ho udělat. vypadá moc pěkně. Já s tou feferonkou nebo chilli. Máme rádi ostré. :-D

3 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 23. srpna 2011 v 14:45 | Reagovat

:-D Domácí kečup je chuťově úplně jiný než kupovaný. Přeji dobrou chuť. :-P

4 eny eny | 24. srpna 2011 v 16:46 | Reagovat

Ano,domácí je domácííí,už na mě čeká bedna rajčat !!!Recept mám podobný ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.