Ostružinové řezy

24. srpna 2011 v 20:56 |  Řezy a rolády
Rozpis piškot:
  • 5 vajec
  • 200 g cukru krupice
  • 200 g polohrubé mouky
  • 5 lžic vody
  • 5 lžic oleje
  • 1/2 prášku do pečiva
Náplň:
  • 1 l ostružin
  • 300 ml vody
  • 3 vanilkové pudinky
  • 5 - 8 lžic cukru
Krém:
  • 2 tvarohy ve vaničce
  • 400 ml zakysané smetany
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 želatinový ztužovač za studena
  • 1 vanilkový cukr
  • moučkový cukr cca 5 lžic
Postup:
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupně přišleháme vodu. Nakonec vmícháme mouku a olej. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Ostružiny vsypeme do kastrolu, přidáme cukr podle chuti, zalijeme polovinou vody a malou chvilku povaříme. Pudinkové prášky rozmícháme v druhé polovině vody, nalijeme do ostružin a povaříme. Ovocný pudink ihned natřeme na vychladlý piškot, urovnáme a mírně pocukrujeme, aby se nevytvořil škraloup. Smícháme tvarohy, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a podle chuti osladíme. Vmícháme ušlehanou šlehačku a nakonec želatinový ztužovač podle návodu na sáčku. Krém natřeme na vychladlou pudinkovou náplň, postrouháme čokoládou a dozdobíme např. ostružinami.
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 eny eny | 25. srpna 2011 v 15:19 | Reagovat

Moc lákavééé ! Ostružiny mám sbírat,tak uvidím :-)

2 eny eny | 29. srpna 2011 v 14:01 | Reagovat

Vynikajícííí,nemá chybu !! Mám dotaz,šel by i zamrazit???Nevím,co by udělal krém??

3 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 29. srpna 2011 v 20:18 | Reagovat

[2]:Nezkoušela jsem je dávat do mrazáku. Nevím, co by udělal pudink a želatina. Asi by bylo lépe udělat poloviční dávku. Do mrazáku dát zmrazit ostružiny a kdykoliv udělat další. ♥ Zdravím a přeji dobrou chuť. ♥ :-D

4 Tan Tan | 24. června 2013 v 21:46 | Reagovat

muzu se zeptat jestli by šel dát nejdřív krém a potom ty ostružiny jako se dává třeba želatina až navrch .nepropadlo by se to??Jinak vypadá to úžasně každoročně děláme v rodine prostreno a ráda bych to zvolila jko dezert tak by me zajimalo jestli to jde obratit :D

5 Iva Iva | Web | 30. června 2013 v 15:20 | Reagovat

[4]: Omlouvám se za opožděnou odpověď, byla jsem na dovolené.
Asi by byl problém udělat řezy dle vašeho postupu. Ostružinová náplň je s pudinkem a ten se musí dát teplý. Pokud nalijete pudink na želatinu, želatina by zřejmě povolila. Proto jsem zvolila tento postup. ;-)  :-D  :-)

6 františka františka | 2. srpna 2014 v 17:48 | Reagovat

není co dodat,vynikající.trošičku pracnější ale stojí to za to :-)

7 Iva Iva | Web | 2. srpna 2014 v 19:29 | Reagovat

[6]: Děkuji. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama