Ostružinové řezy

24. srpna 2011 v 20:56 |  Řezy
Rozpis piškot:
  • 5 vajec
  • 200 g cukru krupice
  • 200 g polohrubé mouky
  • 5 lžic vody
  • 5 lžic oleje
  • 1/2 prášku do pečiva
Náplň:
  • 1 l ostružin
  • 300 ml vody
  • 3 vanilkové pudinky
  • 5 - 8 lžic cukru
Krém:
  • 2 tvarohy ve vaničce
  • 400 ml zakysané smetany
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 želatinový ztužovač za studena
  • 1 vanilkový cukr
  • moučkový cukr cca 5 lžic
Postup:
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupně přišleháme vodu. Nakonec vmícháme mouku a olej. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Ostružiny vsypeme do kastrolu, přidáme cukr podle chuti, zalijeme polovinou vody a malou chvilku povaříme. Pudinkové prášky rozmícháme v druhé polovině vody, nalijeme do ostružin a povaříme. Ovocný pudink ihned natřeme na vychladlý piškot, urovnáme a mírně pocukrujeme, aby se nevytvořil škraloup. Smícháme tvarohy, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a podle chuti osladíme. Vmícháme ušlehanou šlehačku a nakonec želatinový ztužovač podle návodu na sáčku. Krém natřeme na vychladlou pudinkovou náplň, postrouháme čokoládou a dozdobíme např. ostružinami.
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 eny eny | 25. srpna 2011 v 15:19 | Reagovat

Moc lákavééé ! Ostružiny mám sbírat,tak uvidím :-)

2 eny eny | 29. srpna 2011 v 14:01 | Reagovat

Vynikajícííí,nemá chybu !! Mám dotaz,šel by i zamrazit???Nevím,co by udělal krém??

3 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 29. srpna 2011 v 20:18 | Reagovat

[2]:Nezkoušela jsem je dávat do mrazáku. Nevím, co by udělal pudink a želatina. Asi by bylo lépe udělat poloviční dávku. Do mrazáku dát zmrazit ostružiny a kdykoliv udělat další. ♥ Zdravím a přeji dobrou chuť. ♥ :-D

4 Tan Tan | 24. června 2013 v 21:46 | Reagovat

muzu se zeptat jestli by šel dát nejdřív krém a potom ty ostružiny jako se dává třeba želatina až navrch .nepropadlo by se to??Jinak vypadá to úžasně každoročně děláme v rodine prostreno a ráda bych to zvolila jko dezert tak by me zajimalo jestli to jde obratit :D

5 Iva Iva | Web | 30. června 2013 v 15:20 | Reagovat

[4]: Omlouvám se za opožděnou odpověď, byla jsem na dovolené.
Asi by byl problém udělat řezy dle vašeho postupu. Ostružinová náplň je s pudinkem a ten se musí dát teplý. Pokud nalijete pudink na želatinu, želatina by zřejmě povolila. Proto jsem zvolila tento postup. ;-)  :-D  :-)

6 františka františka | 2. srpna 2014 v 17:48 | Reagovat

není co dodat,vynikající.trošičku pracnější ale stojí to za to :-)

7 Iva Iva | Web | 2. srpna 2014 v 19:29 | Reagovat

[6]: Děkuji. :-D  ;-)

8 lenka lenka | E-mail | 11. října 2017 v 14:26 | Reagovat

Dobry den, mohu oszružiny rozvařit, přepasirovat a potom přidat pudink? Pokud budu psairovat, mám asi použít více ostružin, že? Dekuji

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama