Švestková povidla z trouby

27. srpna 2011 v 18:35 |  Zavařování a konzervace
Rozpis:
  • 5 kg švestek
Postup:
Omyté, okapané švestky vypeckujeme a umeleme na masovém mlýnku. Rozemleté švestky přendáme na dva pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Po rozpečení přepneme troubu na teplotu cca 100°C a za občasného promíchání necháme povidla vypékat do požadované hustoty. Horké přendáme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem nahoru. Pokud se víčko nepříchytí, zavařujeme 20 minut při 80°C. Povidla můžeme dát do skleniček vychladlá a zavařit. Do povidel nedávám cukr ani žádné koření, dochucuji je až při použití.

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama