Bosáky

15. září 2011 v 14:45 |  Přílohy a knedlíky
Rozpis:
  • 4 syrové brambory
  • 1 vejce
  • cca 200 g hrubé mouky
  • sůl
Postup:
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme v misce chvíli stát a slijeme přebytečnou vodu (nesmíme vylít škrob). Brambory ( měla jsem cca 500 g) osolíme, přidáme vejce a mouku. Množství mouky dáme , aby bylo těsto husté asi jako na noky. Lžící nabíráme těsto a zakulatíme vlhkýma rukama do koulí menších než tenisáky. Můžeme udělat jeden zkušební knedlík, jestli se nerozvaří. Pokud se zkušební vzorek bude rozvářet, přidáme malé množství mouky. Vaříme podle velikosti 10 - 13 minut v osolené vodě. Po vyndání propícháme vidličkou.
Podáváme k pečeným nebo uzeným masům se zelím.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama