Cibulový chléb

26. září 2011 v 22:55 |  Chléb a pečivo
Rozpis:
  • 350 g pšeničné mouky chlebové
  • 150 g žitné mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce oleje
  • 80 - 100 g osmažené cibule
  • 320 ml vlažné vody
Postup:
Nejprve si uděláme kvásek z droždí, cukru a trošky vlažné vody. Do mísy nasypeme mouky, přidáme ocet, sůl, kmín (dávám mletý), olej, zkynutý kvásek a zbytek vody. Vypracujeme těsto a nakonec zapracujeme cibuli osmahnutou dozlatova. Necháme dobře cca hodinu vykynout. Z těsta uděláme šišku a vložíme na plech s pečícím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme dalších 15 - 20 minut nakynout. Před vložením do trouby chléb potřeme slanou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 210 - 220 °C. Po 10 minutách snížíme teplotu na 170°C a pečeme dále asi 30 minut. Po vytažení z trouby chleba opět potřeme vodou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 27. září 2011 v 18:12 | Reagovat

Cibulový chlebík vypadá moc krásně :-) Jen zakrojit ;-)  ;-) Určitě stojí za vyzkoušení!!!

2 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 27. září 2011 v 19:08 | Reagovat

:-D Alis, vyzkoušej ho, je dobrý. Tentokrát se mi povedl nízký a prasklý, ale na chuti to nic nezměnilo. :-)

3 Jana Jana | 10. května 2015 v 17:21 | Reagovat

Chlebík byl opravdu vynikající :-D během večera zmizel nezbylo nám ani na další den ke snídani :-D Mohu jen doporučit :-)

4 Iva Iva | E-mail | Web | 19. května 2015 v 21:54 | Reagovat

[3]: :-)  ;-)  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama