Chléb

13. října 2011 v 8:40 |  Chléb a pečivo
Rozpis:
  • 300 ml vlažné vody
  • 1/2 balíčku droždí
  • 1 lžíce vlažné vody
  • 1 lžička sladovitu nebo cukru
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g hladké mouky
  • 200 g tmavé pšeničné chlebové mouky
  • 200 g tmavé žitné chlebové mouky
Postup:
Z drozdí, sladovitu a dvou lžic vlažné vody uděláme kvásek. Do mísy smícháme mouky se solí, přidáme kmín, vodu, ocet, olej a zkynutý kvásek. Zaděláme těsto, které dáme kynout na teplé místo. Zkynuté těsto propracujeme vařečkou a necháme opět dobře nakynout. Potom těsto vložíme na vál s moukou a propracujeme ručně, utvoříme šišku a přeneseme na plech s pečícím papírem. Necháme cca 1/2 hodiny nakynout. Před vložením do trouby potřeme vlažnou vodou. Pečeme při teplotě 210 - 220°C cca 10 minut, snížíme teplotu na cca 190°C. Pečeme celkem 45 - 50 minut. Po vytažení z trouby chleba opět potřeme vodou.
Tento recept jako dalamánky od babky z ekucharky jen mírně upraven.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 13. října 2011 v 18:36 | Reagovat

Tak ten se opravdu moc povedl :-). Také dělám podobné těsto, akorát ho peču v domácí pekárně :-)

2 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 13. října 2011 v 19:33 | Reagovat

:-) Tentokrát jsem ho zkoušela upéct v troubě. Chutnal také. :-P

3 elena747 elena747 | Web | 27. října 2011 v 0:50 | Reagovat

MÁŠ TU PLNO DOBROT A RAD - MĚJ SE PRIMA :-)  :-)  :-)

4 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 28. října 2011 v 19:11 | Reagovat

[3]: :-D Děkuji. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama