Dalamánky

1. října 2011 v 23:27 |  Domácí pekárna
Rozpis:
  • 1 lžíce vlažné vody
  • 1/2 balíčku droždí
  • 1 lžička cukru
  • 300 ml vlažné vody
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g hladké mouky
  • 200 g pšeničné mouky tmavé chlebové
  • 200 g žitné mouky tmavé chlebové
  • 1 bílek na potření
  • hrubá sůl na posypání
  • semínka nebo kmín na posypání
Postup:
Z droždí, lžičky cukru a lžíce vody si uděláme kvásek. Do pekárny vložíme všechny ingredience a zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto vyklopíme na vál, rozdělíme na 9 kousků a vytvarujeme dalamánky. Přendáme na plech s pečícím papírem, necháme nakynout, potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme hrubou solí a semínky nebo kmínem. Pečeme v troubě ohřáté na 180°C cca 15 minut. Do trouby je dobré vložit kastrůlek s vodou. Po upečení dalamánky přendáme vychladnout na mřížku.
Inspirace: ekucharka (babka)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Pavla Pavla | Web | 27. května 2012 v 22:19 | Reagovat

Musí být dobré :-)

2 babciny-recepty babciny-recepty | Web | 28. května 2012 v 17:22 | Reagovat

[1]: Děkuji. :-)  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama