Hovězí plátky s Moravankou

25. října 2011 v 19:55 |  Hovězí maso
Rozpis:
  • 800 g hovězího zadního
  • 2 - 3 cibule
  • sklenička Moravanky
  • sůl. pepř, kmín,
  • olej, masox
  • hladká mouka
Postup:
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme naklepané, osolené, opepřené plátky hovězího masa a restujeme, pokud maso nepustí šťávu. Přidáme kmín, masox a zalijeme vodou. Maso dusíme za občasného zamíchání a dolití vody - maso musí být pořád potopené. Měkké plátky masa vyjmeme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a cca 5 minut povaříme. Maso vrátíme do omáčky, přidáme pokrájenou Moravanku bez nálevu a chvilku provaříme. Já jsem použila domácí zeleninovou směs, která je částečně pokrájená. Omáčku dochutíme a podáváme.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 26. října 2011 v 16:24 | Reagovat

Hned bych zašla na večeři :-)  :-)  :-)Vypadá to moc pěkně :-)  :-)

2 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 26. října 2011 v 16:47 | Reagovat

:-) Díky, pochutnali jsme si. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama