Kynutý koláč s hruškovými povidly

13. října 2011 v 8:36 |  Kynuté pečivo a různé koláče
Rozpis:
  • 450 g polohrubé mouky
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 6 lžíc rozehřáté vlažné hery
  • 1/2 kostky droždí
  • 2 žloutky
  • 1 lžička soli
  • 250 ml vlažného mléka
  • citronová kůra
  • hrušková povidla
  • drobenka
Postup:
Do mísy smícháme mouku se solí, nasypeme cukr a na ten rozdrobíme droždí a zalijeme troškou vlažného mléka. Po zkynutí kvásku přidáme žloutky, vlažnou heru, citronovou kůru, dolijeme zbytek mléka a vypracujeme těsto. Po zkynutí na teplém místě těsto rozložíme na pomaštěný plech, potřeme okraje tukem, dáme povidla a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 - 190°C.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 13. října 2011 v 18:38 | Reagovat

S hruškovými povidly taky můžu :-). Vypadá krásně :-)

2 Petra Petra | 13. února 2013 v 15:16 | Reagovat

Tak jsem vyrobila a testo je uzasne vlacneee.. rekla bych, ze jeden z nejlepsich kolacu, co jsem kdy delala.. opravdu vydarene.. :-)

3 Iva Iva | Web | 13. února 2013 v 19:15 | Reagovat

Děkuji.  :-D ;-)

4 Vendy Vendy | E-mail | 31. ledna 2015 v 13:56 | Reagovat

Opravdu skvělý koláč :-). S dovolením jsem si těsto vypůjčila i na další výtvory a i jako kecaný koláč nebo buchty je prostě nepřekonatelné, už nedělám jiné :-).

5 Iva Iva | Web | 2. února 2015 v 23:18 | Reagovat

[4]: Děkuji za pochvalu, jsem ráda, že Vám chutnal. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama