Tunel s jahodovou pěnou

1. října 2011 v 16:04 |  Řezy a rolády
Rozpis piškot:
  • 3 vejce
  • 110 g cukru krupice
  • 110 g polohrubé mouky
Krém:
  • 300 g oslazených jahod
  • 6 plátků želatiny
  • 6 lžic vody
  • 200 ml šlehačky
Postup:
Ušleháme vejce s cukrem a vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme při teplotě 180 - 190°C (nepřesušit). Piškot necháme vychladnout, nakrájíme si obdélníky 25 x 17 cm a 25 x 8 cm. Tunel jsem dělala ve formě na srnčí hřbet. Pokud máme jinou formu, je třeba velikost obdélníků změnit. Formu vyložíme potravinářskou folií, vložíme velký piškotový pruh a urovnáme. Uděláme si krém. Želatinu si připravíme podle návodu na sáčku. Já jsem použila mražené rozmačkané sladké jahody, ale je možné dělat krém z čerstvých. Do rozpuštěné želatiny si dáme cca 3 lžíce jahod, zamícháme a potom teprve vmícháme do zbytku jahod. Vmícháme ušlehanou šlehačku. Krémem naplníme formu s piškotem a přiklopíme úzkým proužkem. Zabalíme do folie a necháme ztuhnout.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alena T Alena T | E-mail | Web | 13. ledna 2012 v 16:32 | Reagovat

Tak tohle bych si dala, mňam. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama