Pařížské srdce

26. listopadu 2011 v 11:39 |  Dorty
Rozpis:
  • 4 vejce
  • 160 g cukru
  • 140 g polohrubé mouky
  • 20 g kakaa
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce vlažné vody
  • špetka soli
Postup:
Pařížskou šlehačku si připravíme podle receptu v odkazu a necháme vychladit v ledničce - nejlépe do druhého dne.
Ušleháme dotuha bílky se špetkou soli, přidáme cukr a šleháme, až se cukr rozpustí. Postupně přidáme po jednom žloutky, vodu, olej a nakonec ručně vmícháme mouku přesátou s kakaem. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy ( já jsem pekla ve formě srdce). Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C. Upečený korpus po mírném zchladnutí dáme na mřížku a necháme vychladnout.
Ušleháme vychlazenou pařížskou šlehačku a smetanu ke šlehání se ztužovačem. Korpus rozkrojíme v polovině a promažeme pařížskou šlehačkou. Část pařížského krému si vložíme do sáčku s ozdobnou trubičkou a zbytkem pomažeme boky a povrch dortu. Dort zdobíme pařížským krémem, šlehačkou a podle fantazie ještě dozdobíme.
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Bell Bell | Web | 26. listopadu 2011 v 11:42 | Reagovat

Ahoj:) Přidáš mi prosím ozdobu v Datart soutěži? Stačí kliknout na modrou ikonku "Darujte ozdobu tomuto přání". Byla bych ti moc vděčná a pokud bych ti to mohla jakkoliv oplatit je to předem splněné, stačí napsat;)

ODKAZ:
http://vanocni.datart.cz/marketa-hanusova-si-preje-smartphone-nokia/

2 zdena1028 zdena1028 | Web | 26. listopadu 2011 v 12:11 | Reagovat

Krásné srdíčko to bude dobrota. Pařížskou šlehačku mám ráda. :-)

3 Jana H. Jana H. | 26. listopadu 2011 v 14:30 | Reagovat

Ivo, je moc krásný, povedl se. :-D

4 Alis Alis | Web | 26. listopadu 2011 v 18:20 | Reagovat

Ahoj Ivuš, to je nádherný dort!!Pařížskou šlehačku mám moc ráda :-) :-)

5 Věrka Věrka | 26. listopadu 2011 v 20:11 | Reagovat

Teda, ale to je parádní dort, šikulka. :-)

6 Iva Iva | E-mail | Web | 26. listopadu 2011 v 22:04 | Reagovat

:-) Děvčata, děkuji. :-D

7 Hanka Hanka | Web | 26. listopadu 2011 v 22:41 | Reagovat

Ivi, dort je nádherný. Pařížský jsem ještě nedělala, mám další inspiraci. ;-) Už jsem vyzkoušela tvoje lasturky, tak při vhodné příležitosti vyzkouším i tenhle dort. :-) Hanka

8 Iva Iva | E-mail | Web | 26. listopadu 2011 v 23:05 | Reagovat

[7]: Hani, pochvala od Tebe mně opravdu těší. Dort byl tmavší, měla jsem tmavé kakao. :-)

9 Zuzana Mernová Zuzana Mernová | E-mail | 28. listopadu 2012 v 23:10 | Reagovat

Díky moc za tento recept,dlouho jsem hledala recept s pravou pařížskou šlehačkou a ne krémovými náhražkami.Doufám,že se mi podaří,je pro syna k narozeninám.

10 Iva Iva | Web | 2. prosince 2012 v 13:14 | Reagovat

Doufám, že se dort povedl a oslavenci chutnal. :-D  ;-) Dorty a zákusky s pařížskou šlehačkou jsou u nás v oblibě. :-)

11 Kristýna Kristýna | E-mail | 7. února 2014 v 15:42 | Reagovat

Dobrý den,
moc pěkný recept, chystám se dort upéct příteli na valentýna. Chci se zaptat, jestli a jakým způsobem je možné dort ještě celý potřít čokoládovou polevou, dort mi s ní připadá tak nějak upravenější a zakryje případné nedostatky jelikož jsem začátečník. :-)

12 Iva Iva | Web | 8. února 2014 v 9:52 | Reagovat

[11]: Dort lze samozřejmě polít čokoládovou polevou. Jelikož jste udala emailovou adresu, odpovídám emailem. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama