Bramborové tyčky

20. prosince 2011 v 21:29 |  Slané pečivo a rychlé pohoštění
Rozpis:
  • 600 g strouhaných brambor
  • 300 g másla
  • 600 g polohrubé mouky
  • 7 rovných lžiček Medvědího grilu
  • 1/3 lžičky prášku do pečiva
  • vejce na potření
  • semínka na posypání
Postup:
Vařené, zchladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme mouku, změklé máslo, koření, prášek do pečiva a zaděláme těsto. Rozdělíme na stejné dílky a z nich děláme válečky cca 1 cm silné. Tyčky klademe na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, sezamem, kmínem,..... Pečeme v trobě vyhřáté na 190°C dozlatava.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | Web | 20. prosince 2011 v 22:03 | Reagovat

Ivi ahoj.
Bramborové tyčky jsou luxusní, sbíhají se mi na ně sliny, po všech sladkostech bych si na nich náramně pochutnala. :-P
Prosím tě, kolik těch tyček bylo, to je pořádná dávka! ???  Medvědí gril neznám, dala by se použít jiná směs? :-)  Až bude víc času, tyčky vyzkouším, ale z menší dávky. ;-)
Měj se pěkně. :-)  Hanka

2 Iva Iva | E-mail | Web | 20. prosince 2011 v 22:31 | Reagovat

:-) Hani, tentokrát jsem je dělala z poloviční dávky. Měli jsme chuť na něco pikantnějšího k večeři. Nepočítala jsem je, ale bylo jich asi 30. Medvědí gril je směs koření: medvědí česnek, sůl, cibule, pepř, paprika, rozmarýn, bazalka, kmín a šalvěj. U nás je v oblibě. Můžeš to nahradit určitě jiným pikantnějším  kořením a dávku koření si přizpůsobit podle chuti. Tyčky jsou dobré i studené, ale nám nevychladly. :-(

3 Alis Alis | Web | 21. prosince 2011 v 6:42 | Reagovat

Ahoj Ivuš, tyčinky se Timoc povedly :-)  ;-) V tomhle "sladkém" čase úplně ideální mňamka. Recept si uložím a mezi svátkama ho vyzkouším!!! Vypadá opravdu moc dobře :-)  ;-)

4 Iva Iva | E-mail | Web | 21. prosince 2011 v 15:51 | Reagovat

[3]: :-) Ali, po tom sladkém pečení to byla chuťovka. :-D Nevěděla jsem, co honem udělat, zbylo doma trochu brambor a tak to vyhrály tyčky. :-P

5 Miluš Miluš | Web | 23. prosince 2011 v 17:43 | Reagovat

Ivuš tyčky jsou mňamkové,hned bych si dala,sladkýho tak nějak bylo dost a cpu se tu kyselou okurkou.Papulka mě jde už moc šejdrem asi takto 8-)

6 Jana* Jana* | 14. prosince 2015 v 16:51 | Reagovat

Dobrý den,mám dotaz-tento recept je bez vejce? Díky moc za odpověď. :-)

7 Iva Iva | Web | 14. prosince 2015 v 20:11 | Reagovat

[6]: Ano, vejce je pouze na potření. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama