Filé v pikantním obalu

9. února 2012 v 14:39 |  Ryby
Rozpis:
  • 4 porce rybího filé
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 3 lžíce hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce strouhané cibule
  • 1 lžíce koření Adamova žebra
  • olej na smažení
Postup:
Nejprve si uděláme pikantní směs. Smícháme hořčici, citronovou šťávu, olej, jemně strouhanou cibuli a koření. Mírně povolené filé otřeme dosucha, osolíme, obalíme v hladké mouce, potřeme pikantní směsí a obalíme ve strouhance. Vložíme do horkého oleje a osmažíme.
Příloha: různě upravené brambory, chleba nebo pečivo a zeleninový salát.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 9. února 2012 v 15:15 | Reagovat

Ivi,nedávno jsem se dívala pofilé,že už jsme ho dlouho neměli :-D Tak tady i polykám,sotva stačím :-D  :-D Adamova žebra používá hodně dcera a moc si koření chválí.Já ho ještě doma nemám :-(  :-D vypadá to na talíři velice dobře! Ahoj Alena

2 Alis Alis | Web | 9. února 2012 v 15:53 | Reagovat

Ahoj Ivuš, to je moc dobrý nápad ;-) Už dlouho jsem nic "rybího" nedělala a tohle vypadá moc dobře :-)  :-)  :-)

3 Milada Milada | E-mail | 9. února 2012 v 16:01 | Reagovat

Chybí mně doma to žebro, ale podle ingrediencí se mně to moc líbí-- :-)

4 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 9. února 2012 v 21:55 | Reagovat

Joj stále chutné krmě zde je připraveno :-)

5 Iva Iva | Web | 10. února 2012 v 13:05 | Reagovat

[1]: Ali, já kupuji filé v Lidlu. Je v krabičce, 4 kostky a je dobré. Není "obalené" ve vodě. Adamova žebra jsem použila, aby to bylo pikantnější. Samozřejmě lze použít jiné pikantní koření. :-D  ;-)

6 Iva Iva | Web | 10. února 2012 v 13:06 | Reagovat

[2]: Ali, díky. Také jsme rybu delší dobu neměli. :-)

7 Iva Iva | Web | 10. února 2012 v 13:08 | Reagovat

[3]: :-D Miládko, místo žebra můžeš použít jiné oblíbené pikantní koření. :-)  ;-)

8 Iva Iva | Web | 10. února 2012 v 13:08 | Reagovat

[4]: :-D Maruško, díky. ;-)

9 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 14. února 2012 v 21:37 | Reagovat

Ivi,koupila jsem si filé jak jsi mi poradila,v Lidlu a bylo opravdu dobré,dělala jsem ho ale klasiku-smažené. :-)

10 Iva Iva | Web | 15. února 2012 v 16:06 | Reagovat

[9]: Ahoj Ali, jsem ráda, že Ti chutnalo. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama