Karamelová šlehačka

4. února 2012 v 19:58 |  Krémy, náplně, polevy
Rozpis:
  • 250 g cukru krupice
  • 250 ml šlehačky
  • 300 ml ušlehané smetany ke šlehání
Postup:
Na pánvi si upražíme z cukru karamel. Do světle hnědého karamelu vlijeme HORKOU šlehačku. Krém dohladka rozvaříme, nesmí v něm být nerozvařené kousky. Necháme za občasného zamíchání zcela vychladnout. Potom karamelový krém přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v chladničce do druhého dne.
Druhý den do ušlehané smetany vmícháme polovinu až 2/3 krému. Zbytek krému vydrží dlouho v chladničce. Použijeme ho na polévání zmrzlinových pohárů nebo opět přidáme do šlehačky na karamelový krém do různých moučníků.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 5. února 2012 v 10:44 | Reagovat

ahoj Ivuš, karamel dělám úplně stejně a je opravdu vynikající :-)  :-)  :-)

2 Iva Iva | Web | 5. února 2012 v 19:14 | Reagovat

[1]: Ahoj Ali, děkuji. ;-)  :-D

3 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 7. února 2012 v 15:56 | Reagovat

Ještě jsem nezkoušela,ale určitě bude moc dobrý!

4 Iva Iva | Web | 7. února 2012 v 16:19 | Reagovat

[3]: Alenko, je to výborné. Ale hodně kalorické. :-(

5 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 7. února 2012 v 17:47 | Reagovat

Jednou za čas se zhřešit může,ne? ;-)  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama