Větrníky

4. února 2012 v 20:08 |  Drobné pečivo
Rozpis:
  • 200 g hladké mouky
  • 250 ml vody
  • 100 g sádla
  • špetka soli
  • 5 vajec
Postup:
Do kastrolu vlijeme vodu, přidáme sádlo a osolíme. Když se začne voda vařit, přisypáváme mouku a mícháme, těsto se nesmí lepit ke kastrolu. Hotové těsto přeložíme do jiné nádoby a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Do zchladlého těsta vešleháme postupně vejce. Hotové odpalované těsto vložíme do sáčku s ozdobnou trubičkou a na plech s pečícím papírem děláme větrníky. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 - 200°C a pečeme. Po dobu 25 - 30 minut troubu neotvíráme, větrníky by "spadly". Ještě vlažné větrníky podélně překrojíme a zcela vychladlé plníme. Dolů dáme krém pudinkový, na něj sáčkem s ozdobnou trubičkou karamelovu šlehačku a přiklopíme vrchním dílem. Poléváme cukrovou nebo fondánovou polevou.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 zdena1028 zdena1028 | Web | 4. února 2012 v 21:15 | Reagovat

Tak to by si dal manžel.Dělám je jenom pro něho já je moc nemusím.  

nemusím. :-) :-)  :-) :-) :-) :-)

2 Hanka Hanka | Web | 4. února 2012 v 22:28 | Reagovat

Větrníky taky moc nemusím, ale ty tvoje bych ochutnala, vypadají velice dobře, Ivi! ;-)  :-)

3 Alis Alis | Web | 5. února 2012 v 10:43 | Reagovat

Ahoj Ivuš, tak větrníky jsou moje nej.. nej.. nejoblíbenější zákusky!! A hlavně tyhle s karamelovou šlehačkou :-)  :-)  :-)

4 Iva Iva | Web | 5. února 2012 v 19:12 | Reagovat

Děvčata, děkuji. U vnoučat jsou větrníky a věnečky v oblibě. :-D  ;-)

5 Alena T Alena T | E-mail | Web | 5. února 2012 v 23:45 | Reagovat

Ivanko u mě taky. A přesto jsem je ještě nezkusila. :-? Máš je moc krásné, sbíhaní se mi tu sliny. :-)

6 Iva Iva | Web | 6. února 2012 v 11:08 | Reagovat

[5]: Alčo, děkuji. :-D

7 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 6. února 2012 v 18:00 | Reagovat

A já bych si dala hned :-)

8 Iva Iva | Web | 6. února 2012 v 21:27 | Reagovat

[7]: Maruško, byly dobré a naštěstí dlouho nevydržely. Mám ráda sladké a neodolala bych. :-D

9 Lorelai Hale Lorelai Hale | Web | 11. června 2012 v 18:10 | Reagovat

Větrníky bych chtěla zkusit, snad někdy seberu odvahu, nejsou moc těžké?

10 Iva Iva | Web | 11. června 2012 v 21:35 | Reagovat

[9]: Větrníky nejsou složité, jednou se začít musí. Důležité je neotvírat troubu. Po těch cca 25 minutách můžete jeden překrojit a zkusit, jestli je uvnitř propečený a když ne, dát opět na chvíli do trouby. ;-) Je dobré zkusit nejprve udělat věnečky: http://babciny-recepty.blog.cz/0910/zloutkove-venecky.
Přeji úspěch. ;-)  :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama