Dušená tarhoňa

17. března 2012 v 10:24 |  Přílohy a knedlíky
Rozpis:
  • 300 g tarhoni
  • cca 30 g sádla nebo oleje
  • 1 cibule
  • sůl
Postup:
V kastrolu na sádle orestujeme cibuli, můžeme zarestovat i mletou papriku. Přisypeme tarhoňu a restujeme, pokud není zlatavá. Zalijeme horkou vodou, osolíme a dusíme za častého míchání do změknutí tarhoni. Voda musí být vydušená a tarhoňa sypká. Můžeme ji také dusit v troubě jako rýži.
Použijeme jako přílohu místo rýže nebo těstovin.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 17. března 2012 v 11:39 | Reagovat

Ahoj Ivuš, to je super nápad na využítí "drobení" :-)

2 Iva Iva | E-mail | Web | 18. března 2012 v 9:22 | Reagovat

Díky Ali. Jsou to takové malé těstoviny. ;-)  :-)  :-D

3 zdena1028 zdena1028 | 22. března 2012 v 18:34 | Reagovat

Ivo, tak tarhoňu jsem ještě nejedla, ani jsem nevěděla jak vypadá. To je ostuda. [:tired:]

4 Iva Iva | E-mail | Web | 22. března 2012 v 19:39 | Reagovat

[3]:Zdeno, já jsem to také neznala. Když jsme byli na dovolené na Slovensku, tak jsme si ji tam dávali. ;-)  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama