Protýkané vepřové maso

17. března 2012 v 10:27 |  Vepřové maso
Rozpis:
  • 800 g vepřové plece nebo kýty
  • 2 nožičky tenké klobásy nebo párku
  • 1 mrkev
  • 1 - 2 sterilované okurky
  • sůl, pepř, nové koření
  • 50 g másla
  • mouka na zahuštění
  • sojová omáčka
Postup:
Na protýkání použijeme váleček vepřové plece nebo kýty. Do masa uděláme tenkým nožem zářezy a do nich vložíme špalíčky mrkve, tenkou klobásu a okurky. Maso opečeme na másle, přidáme pokrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatava. Osolíme, opepříme, přidáme několik kuliček nového koření, podlijeme horkou vodou a dusíme. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme a uložíme na teplém místě. Omáčku zahustíme lžící hladké mouky rozšlehané ve vodě, 5 - 10 minut povaříme a dochutíme.
Podáváme s tarhoňou, rýží, knedlíky,....
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 17. března 2012 v 11:40 | Reagovat

Ahoj Ivuš, to vypadá moc krásně :-)  ;-) a koukám, že je jako příloha "tarhoňa" :-)  ;-)

2 Iva Iva | E-mail | Web | 18. března 2012 v 9:24 | Reagovat

Ali, protýkané maso je klasika. Dělala jsem jako přílohu tarhoňu, tak jsem to sem dala. ;-)  :-D

3 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 18. března 2012 v 18:21 | Reagovat

Jejda to masíčko jo, ale tu "Tarhoňu" ne. Kdysi ji má maminka používala jako zavářku do polévky. Byl to pro mne trest - děsně mě natahovala. ;-)

4 Iva Iva | E-mail | Web | 18. března 2012 v 22:44 | Reagovat

[3]: :-(  :-D  ;-)  :-)

5 Petra Petra | Web | 19. března 2012 v 19:29 | Reagovat

To vypadá dobře, máme rádi různé rolády, tohle je taková sympatická varianta toho motání:-D

6 Iva Iva | E-mail | Web | 19. března 2012 v 19:41 | Reagovat

[5]: Péťo, to je velice rychlé. :-D  ;-)  :-)

7 Milada Milada | E-mail | 19. března 2012 v 19:42 | Reagovat

Termín PROTÝKANÉ slyším poprvé,maso vypadá moc pěkně. :-)

8 Hanka Hanka | Web | 19. března 2012 v 20:48 | Reagovat

Někdy musím tarhoňu vyzkoušet, Ivi. Vůbec jsem ji neznala, ale v poslední době jsem se s ní na několika webech setkala. :-) Protýkané maso musí být moc dobré a líbí se mi, jak máš jídlo naservírované, jak známo, jí se i očima. :-)
Přeji pěkný večer. :-) Hanka

9 Iva Iva | E-mail | Web | 19. března 2012 v 22:46 | Reagovat

[7]:

[8]: Děkuji děvčata. :-)  ;-)  :-D

10 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 30. března 2012 v 16:03 | Reagovat

[4]: :-) no jo holka huba mlsná :-D

11 Iva Iva | E-mail | Web | 30. března 2012 v 21:32 | Reagovat

[10]: Maruško, pohoda. Chutě jsou různé. :-D  :-)  :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama