Špenátové knedlíčky

4. března 2012 v 18:03 |  Polévky
Rozpis:
  • 150g špenátového protlaku
  • 30 g slaniny
  • 1 vejce
  • 1/2 malé cibule
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • pepř, sůl
  • 1 lžíce hladké mouky (necelá)
  • strouhanka
Postup:
Rozmrazený špenátový protlak chvilku povaříme - zbavíme ho co nejvíce vody a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobounké kostičky, orestujeme a přendáme ke špenátu. Na omastku ze slaniny osmahneme drobně nakrájenou cibuli a také vložíme ke špenátu. Dále přidáme česnek, mouku, vejce, pepř, sůl a podle potřeby strouhanku. Ze špenátové hmoty tvoříme knedlíčky, vložíme do vroucí vody a uvaříme. Vařené knedlíčky vkládáme do hotové polévky. Doporučuji vařit zvlášť ve vodě, polévka by se vařením knedlíčků zakalila.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 4. března 2012 v 20:43 | Reagovat

Můžou být velice dobré! :-)

2 Iva Iva | E-mail | Web | 4. března 2012 v 22:02 | Reagovat

[1]: Ali jak jsem již psala u polévky, knedlíčky chutnaly i mlsným vnoučátkům.
Kdysi jsem je někde viděla a zapomněla recept. Tak jsem si je dělala podle sebe. :-D  ;-)  :-)

3 zdena1028 zdena1028 | Web | 4. března 2012 v 22:12 | Reagovat

Ivo, knedlíčky vypadají moc dobře. A určitě i tak chutnají. :-)

4 Alis Alis | Web | 5. března 2012 v 12:47 | Reagovat

Ahoj Ivuš, knedlíčky musí být vynikající!! Já mám špenát moc ráda a jako příloha do polévky stojí za vyzkoušení :-)  :-)

5 Iva Iva | E-mail | Web | 6. března 2012 v 12:27 | Reagovat

[3]:

[4]: Je to sice neobvyklá barva, ale chuťově dobré. :-)  ;-)  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama