Tarhoňa

17. března 2012 v 10:17 |  Přílohy a knedlíky
Rozpis:
  • 1 kg hrubé mouky
  • 4 vejce
  • sůl
  • voda
Postup:
Na vál dáme mouku, osolíme, uprostřed uděláme důlek, vklepneme vejce a přidáme trochu vody. Pomocí nože a dále rukou vymícháme tuhé těsto, které nastrouháme na velkých okách struhadla. Usušíme rozložené na utěrce nebo v mírně vyhřáté troubě. Suché prosijeme sítem. Větší tarhoňu použijeme na dušení a menší jako polévkovou zavářku. Dělám větší množství a zbytek suché tarhoni si uložím na příští použití.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 17. března 2012 v 11:39 | Reagovat

Ahoj Ivuš, já znám jenom tuhle strouhanou tarhoňu - používám jí jako drobení do polévky ;-)

2 Iva Iva | E-mail | Web | 18. března 2012 v 9:21 | Reagovat

Ahoj Ali. Před pár lety jsme byli na dovolené v Tatrách a tam nám ji vařili. Od té doby ji doma dělám. :-D  ;-)

3 Prťka Prťka | Web | 20. března 2012 v 23:46 | Reagovat

Tento recept ani jídlo vůbec neznám. Připadá mi to jako nějaký pokrm z Maďarska :-)

4 Iva Iva | E-mail | Web | 20. března 2012 v 23:50 | Reagovat

[3]: Tarhoňa se vaří v Maďarsku i na Slovensku. :-)  :-D

5 Miloslava Miloslava | Web | 23. března 2012 v 17:51 | Reagovat

Ahoj Ivuš,no já jsem ale truhlík,vůbec neznám,že se tomu říká tarhoňa, u nás je to pod názvem strouhání.No zase jsem o milimetr  ,,chytřejší,, :-)  [:tired:]

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama