Těstoviny s kari omáčkou

7. března 2012 v 9:09 |  Těstoviny
Rozpis:
  • 250 g vařených těstovin (vřetena)
  • 250 g čerstvých hub (žampiony)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička kari koření
  • sůl, pepř
  • petrželka nebo pažitka
Postup:
Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, osolíme, posypeme kari kořením, pepřem a krátce osmažíme. Mírně podlijeme vodou a podusíme do změknutí hub. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, vlijeme na houby a za stálého míchání cca 3 minuty povaříme. Těstoviny dáme na talíř, polijeme omáčkou a posypeme petrželkou nebo pažitkou.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Milada Milada | E-mail | 7. března 2012 v 10:50 | Reagovat

Těstoviny naslano můžu kdykoli, vypadají přitažlivě. :-)

2 signoraa signoraa | Web | 7. března 2012 v 11:44 | Reagovat

Vypadá to velice lahodně, přiznám se však, že já houby nejím a z jídla bych je vybírala. Houbová chut' a vůně mi nevadí, ale houba jako taková ... :-)

Doufám, že se mi podaří komentář přiložit, včera nám tady padaly počítače a já vždy po napsání zjistila, že se komentář neuložil.
Chválila jsem včerejší okaté řezy a pak jsem měla zlost na nefungující techniku. ;-)

3 Alis Alis | Web | 7. března 2012 v 15:02 | Reagovat

Ahoj Ivuš, těstoviny, žampiony.. no tak tohle bych si hned dala :-)  ;-) Vypadá to moc jedle :-)  ;-)

4 Hanka S. Hanka S. | Web | 7. března 2012 v 19:10 | Reagovat

Těstoviny mám hrozně ráda, ale kari nemůžu z toho mě příšerně pálí žáha. ??? Dělám si těstoviny se zeleninou a troškou pepře. :-) Ovšem tvůj pokrm vypadá velice lákavě, Ivi! :-)

5 Iva Iva | E-mail | Web | 7. března 2012 v 21:25 | Reagovat

Díky , za komentáře. Byla to taková rychlovka. ;-)  :-)

6 zdena1028 zdena1028 | Web | 7. března 2012 v 21:37 | Reagovat

Já bych si pochutnala. Je tam všechno co mám ráda. :-)

7 Alena T Alena T | E-mail | Web | 8. března 2012 v 13:40 | Reagovat

Ivi,
těstoviny můžu snad na všechny způsoby, tyto vypadají zajímavě hlavně mě zaujala ta omáčka. Určitě vyzkouším :-)

8 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 8. března 2012 v 21:56 | Reagovat

Pochoutka to určitě bude,na vyzkoušení musím počkat na příhodnou chvíli,protože všichni strávníci totiž houby nejí :-(  :-)

9 Petra Petra | Web | 9. března 2012 v 19:42 | Reagovat

Těstoviny ve smetanových omáčkách jsou sázkou na jistotu:-)

10 Iva Iva | E-mail | Web | 9. března 2012 v 20:19 | Reagovat

Zdeno, Alenko T, Alenko perníkářko a Péťo děkuji. :-)  ;-)  :-D

11 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 14. března 2012 v 0:15 | Reagovat

To bych slupla hned :-)

12 Iva Iva | E-mail | Web | 14. března 2012 v 15:57 | Reagovat

[11]: :-)  ;-)  :-D

13 Káťule Káťule | Web | 15. března 2012 v 10:29 | Reagovat

hmm, miluju těstoviny, miluju smetanu, miluju houby, miluju kari :-)... miluju, když vaříš ;)... tohle budu muset někdy zkusit :-)

14 Iva Iva | E-mail | Web | 15. března 2012 v 14:56 | Reagovat

[13]: Díky Káťo. :-D

15 Jiřík Jiřík | Web | 4. února 2013 v 11:13 | Reagovat

Tohle jsem jednu chvíli jedl každý den. Teď už kari nemůžu ani cítit :D :-)

16 Iva Iva | Web | 4. února 2013 v 12:21 | Reagovat

[15]: Divíte se? :-(

17 Kája Kája | E-mail | 10. října 2014 v 19:41 | Reagovat

Kari má pro člověka cenu zlata. Odstraňuje z těla hliník, který je velmi škodlivý a dostává se do těla s různými vakcínami. Jen kari to dokáže odstranit.

18 Iva Iva | Web | 12. října 2014 v 11:48 | Reagovat

[17]: To jsem nevěděla, děkuji. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama