Dvoubarevná buchta

5. května 2012 v 20:41 |  Řezy a rolády
Rozpis:
  • 5 vajec
  • 250 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 ml oleje
  • 100 ml vlažné vody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 - 3 lžíce kakaa
  • 1 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • cukr podle chuti
  • 200 g zakysané smetany
  • granko
Postup:
Šleháme žloutky s cukry a postupně přiléváme vlažnou vodu. Vmícháme olej a mouku s práškem do pečiva. Polovinu těsta vlijeme na vymazaný vysypaný hluboký plech (pekáč). Do druhé poloviny vmícháme kakao a nalijeme do pekáče na světlé těsto, na tuto vrstvu rozložíme lžící horký klasicky uvařený oslazený pudink. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 25 - 30 minut. Po vytažení z trouby potřeme buchtu zakysanou smetanou a posypeme grankem. Necháme vychladnout a vložíme do chladničky ztuhnout.
Inspirace z internetové pošty.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 zdena1028 zdena1028 | Web | 5. května 2012 v 22:10 | Reagovat

Moc dobrá buchtička. Také dělám mám trochu jiný recept. :-)

2 signoraa signoraa | Web | 5. května 2012 v 22:38 | Reagovat

Ivo, vypadá to velice lahodně. Něco podobného nedávno přinesl kolega do práce, když slavil svátek. Bylo tam ale jen tmavé těsto. Vršek se zakysanou smetanou a grankem vypadal téměř stejně. :-)

3 Adriana Adriana | E-mail | Web | 5. května 2012 v 23:09 | Reagovat

Toto je absolutna dobrotka. Ja davam jahodovy puding a tak mam trojfarebny kolacik. Ivka, mas taku milu jarnu fotecku ;-)

4 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 5. května 2012 v 23:14 | Reagovat

Ano taky jsem jedla tu dobrotu a moc chutnala. Kolegyně ji nazvala Péřová buchta.

5 Milada Milada | E-mail | 6. května 2012 v 6:57 | Reagovat

Ukládám do svých prázdninových receptů, kdy budu za hodnou babičku (podle Tvých slov). malý technický dotaz - ta zakysaná smetana se už nepřislazuje? :-)

6 Alis Alis | Web | 6. května 2012 v 8:38 | Reagovat

Ahoj Ivuš, tuhled dobrůtku znám.. je vynikající :-)  :-)

7 Iva Iva | Web | 6. května 2012 v 19:34 | Reagovat

[1]: Zdeni, děkuji. Je to dobrá buchta - u nás oblíbená. :-D  ;-)

8 Iva Iva | Web | 6. května 2012 v 19:35 | Reagovat

[2]: Ali, děkuji za návštěvu. :-D

9 Iva Iva | Web | 6. května 2012 v 19:38 | Reagovat

[3]: Adrijko, také jsem ji už dělala s malinovým pudinkem a byla také dobrá. :-D  ;-)

[4]: Ahoj Maruško, určitě má buchta víc názvů. ;-) Dobrá je. :-D

10 Iva Iva | Web | 6. května 2012 v 19:43 | Reagovat

[5]: :-)  :-D  :D Miládko, budeš s buchtou mít úspěch. Zakysanka se nepřislazuje, z kelímku se jemom rozetře. Já dávám velkou zakysanku z Lidlu. Je hustší, mám ji v oblibě.  ;-) :-D

11 Iva Iva | Web | 6. května 2012 v 19:45 | Reagovat

[6]: Ahoj Ali, buchtička je výborná. :-D  ;-)

12 Hanka Hanka | Web | 6. května 2012 v 20:40 | Reagovat

Ivi, buchta vypadá parádně a určitě bude vláčná a moc dobrá. Docela mám chuť ji vyzkoušet. Mám ráda moučníky s tvarohem, jogurtem nebo zakysanou smetanou. :-P Už si buchtu píšu do pořadníku! ;-)  :-)
Přeji ti pohodový nedělní večer. :-) Hanka

13 Prťka Prťka | E-mail | Web | 6. května 2012 v 22:48 | Reagovat

To jsou chutě takhle večer. :-)

14 Iva Iva | Web | 7. května 2012 v 9:24 | Reagovat

[12]: Ahoj Hani, buchta je opravdu dobrá. Piškot není suchý a vláčnost jí dodává pudink a zakysanka. ;-)  :-D

15 Iva Iva | Web | 7. května 2012 v 9:25 | Reagovat

[13]: Péťo, díky za návštěvu. :-D  ;-)

16 Amelie Amelie | Web | 12. května 2012 v 0:53 | Reagovat

vypadá úžasně, díky.

17 Iva Iva | Web | 12. května 2012 v 21:24 | Reagovat

[16]: Děkuji. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama