Špenátová dobrotka

28. června 2012 v 23:11 |  Slané pečivo a rychlé pohoštění
Rozpis:
  • 80 ml mléka
  • 4 vejce
  • 5 lžic krupice
  • 30 g másla
  • 200 g špenátu
  • 2 velké stroužky česneku
  • 150 g strouhané Goudy
  • sůl, pepř
Postup:
Do misky nasypeme krupici, zalijeme teplým mlékem, ve kterém jsme rozehřáli máslo a necháme 20 minut stát. Pokud použijeme špenát čerstvý, omytý povaříme cca 3 minuty a necháme okapat na cedníku. Zchladlý vymačkáme rukou a nakrájíme na proužky. Použila jsem domácí mražený špenát, samozřejmě po rozmrznutí. Myslím, že můžeme použít i kupovaný, ale nemletý.
Do misky s odleželou krupicí zamícháme špenát, lisovaný česnek, žloutky, opepříme a osolíme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a cca 25 minut zapečeme. Potom posypeme strouhaným sýrem a necháme sýr zezlátnout. Po upečení vyklopíme z formy. Je možné podáva teplé i studené.
Inspirace: Varecha.sk
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 29. června 2012 v 17:16 | Reagovat

Ivi,myslím si,že to bude fakt dobrota a v těch vedrech bych ji brala spíš za studena :-)přeji ti pěkný víkend :-)Alena

2 Alis Alis | Web | 29. června 2012 v 17:20 | Reagovat

Ahoj Ivuš, teda to vypadá nádherně :-)  :-)

3 Petra Petra | Web | 29. června 2012 v 19:28 | Reagovat

Ahoj Ivuš, vypadá to moc dobře:-). Pěkný víkend;-)

4 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 30. června 2012 v 6:28 | Reagovat

Ivo to bych si tedy pochutnala a moc. Určitě vyzkouším. :-)Nyní se k PC moc nedostanu jsem taky hlídací babi. :-)

5 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 30. června 2012 v 6:34 | Reagovat

Jsem tu opět s otázkou Josta je černý rybíz? :-)

6 Milada Milada | E-mail | 30. června 2012 v 13:03 | Reagovat

To je jídlo podle mé chuti - vypadá lákavě. :-) Teď malujeme celou chalupu, po skončení (jestli to někdy nastane :-D) se o to určitě pokusím. :-)

7 Iva Iva | Web | 30. června 2012 v 22:20 | Reagovat

[1]: Ali, děkuji. Podávala jsem to za studena a bylo toho málo nebo nás moc. :-D  ;-)  :D

8 Iva Iva | Web | 30. června 2012 v 22:21 | Reagovat

[2]: Ali a Péťo děkuji. :-D

9 Iva Iva | Web | 30. června 2012 v 22:23 | Reagovat

[4]: Maruško, je to chuťově podobné jako dělám špenátovou roládu. :-D Přeji ti radostné hlídání.  ;-) :-)

10 Iva Iva | Web | 30. června 2012 v 22:25 | Reagovat

[5]: Josta není černý rybíz. Máš vysvětlení u koláče. :-D  :D

11 Iva Iva | Web | 30. června 2012 v 22:28 | Reagovat

[6]: Ahoj Miládko, určitě se dočkáš a budeš mít krásnou chaloupku. :-D Nezoufej, my v pondělí malujeme ložnici. :-)  ;-)

12 Hanka Hanka | Web | 1. července 2012 v 22:46 | Reagovat

Ivi, mně se moc líbí, že se úspěšně pouštíš do různých experimentů. :-) Špenátová dobrotka musí být opravdu moc dobrá a navíc bezvadně vypadá. :-) Bohužel, tohle asi nevyzkouším, protože bych to musela sníst sama. No, ještě uvidím! ;-)  :-)
Přeji dobrou noc a krásné dny v novém týdnu. :-) Hanka

13 Iva Iva | Web | 3. července 2012 v 19:16 | Reagovat

Ahoj Hani, vnoučátka vyhledávají různé slané pečivo. :-( Co by pro ně babička neudělala. ;-)  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama