Dalamánky se semínky

27. srpna 2012 v 22:04 |  Domácí pekárna
Rozpis:
  • 400 ml vody
  • 3 lžíce oleje
  • 3 rovné lžičky soli
  • 1 vrchovatá lžička kmínu
  • 100 g semínek (slunečnicové, sezamové, lněné)
  • 200 g celozrnné žitné mouky
  • 200 g chlebové pšeničné mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto a necháme vykynout. Zkynuté těsto rozdělíme na 12 dílů, vytvarujeme dalamánky nebo bagetky a vložíme na plech s pečícím papírem. Necháme cca 20 minut nakynout, potom potřeme mírně slanou vodou, nařízneme ostrým nožem nebo žiletkou a posypeme hrubou solí. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 - 200°C a upečeme.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | Web | 27. srpna 2012 v 22:23 | Reagovat

Ivi, to jsou skvostné dalamánky, to se můžou jít ty kupované schovat! :-? Tyhle musely být křehoučké a křupavé! :-)

2 Milada Milada | E-mail | 28. srpna 2012 v 6:39 | Reagovat

K těm muchomůrkám - to by bylo! :-)

3 Alis Alis | Web | 28. srpna 2012 v 19:00 | Reagovat

Ahoj Ivuš, dalámánky se ti moc povedly :-)  :-)  :-)

4 Vlasta Vlasta | Web | 28. srpna 2012 v 20:15 | Reagovat

Dík za recept,vypadají báječně, určitě je co nejdřív vyzkouším :-P

5 Petra Petra | Web | 28. srpna 2012 v 21:04 | Reagovat

Ivi, tyhle dalamánky bych v obchodě rozhodně nenechala bez povšimnutí a hned by skončily u nás doma v chlebníku a následně k večeři:-)

6 Iva Iva | Web | 28. srpna 2012 v 22:11 | Reagovat

Děvčata, děkuji. :-D Dalamánky jsem pekla ke grilování a bylo jich málo. :-(  :-)

7 ZDENKA  474 ZDENKA 474 | Web | 30. srpna 2012 v 18:54 | Reagovat

:-) IVUŠKO, TO JSOU KRÁSNÉ DALAMÁNKY -

OPIŠU SI RECEPTÍK -

A VYZKOUŠÍM - MĚJ SE :-D

8 Iva Iva | Web | 30. srpna 2012 v 22:03 | Reagovat

[7]:Zdeni, zdravím a děkuji. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama