Houby ve sladkokyselém nálevu

12. října 2012 v 16:20 |  Zavařování a konzervace
Rozpis:
  • směs lesních hub
  • pokrájená cibule
Nálev:
  • 750 ml vody
  • 250 ml octa
  • 1 lžíce soli
  • 50 gcukru
  • 10 sacharinu
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • 1/3 lžíce koriandru
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • 2 bobkové listy

Postup:
Z uvedených ingrediencí svaříme nálev, necháme vychladnout a přecedíme.
Očištěné, vyprané houby nakrájíme na větší kousky a povaříme 2 - 3 minuty. Zcedíme a dobře propláchneme vodou. Pokrájenou cibuli vložíme do vařící vody cca na 1 minutu. Také propláchneme studenou vodou a potom ji smícháme s povařenými houbami. Směsí plníme zavařovací sklenice, zalijeme nálevem, uzavřeme víčky a zaváříme při 90 - 100°C cca 1/2 hodiny.
Pokud nám nálev zbyde, uchováme ho v uzavřené láhvi pro příští použití.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 12. října 2012 v 17:26 | Reagovat

Ahoj Ivuš, tak letos si na tenhle recept budu muset nechat zajít chu´t :-( U nás ty potvůrky ne a ne růst! Ivuš, měj se moc hezky :-)

2 Iva Iva | Web | 13. října 2012 v 14:55 | Reagovat

Ahoj Ali, u nás začaly houby růst. Doufám, že nebude mrznout. :-D  ;-) Přeji Ti pohodový víkend. :-)

3 Hanka S. Hanka S. | E-mail | Web | 14. října 2012 v 19:16 | Reagovat

Na houby si musím nechat zajít chuť, Ivi, u nás pořád nerostou, ... nebo jen málo. :-? Dřív jsem je taky dávala do sladkokyselého nálevu, ale dělala jsem je trochu jinak. :-)

4 Iva Iva | Web | 18. října 2012 v 10:22 | Reagovat

[3]: Ahoj Hani, u nás rostou, ale také mnohem méně než v jiných letech. Jezdíme k Sázavě cca 25 km. ;-)  :-D

5 prepper prepper | E-mail | Web | 17. března 2013 v 7:19 | Reagovat

Dobrý den,
mohl bych vás poprosit o převzetí článku na naše fórum? Velice se nám líbí. Pochopitelně bychom umístili odkaz na vaše stránky. Děkuji předem za kladnou odpověď

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama