Máčené koláčky s povidly

18. října 2012 v 10:26 |  Kynuté pečivo a různé koláče
Rozpis těsto:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 lžička soli
  • 150 g rozpuštěné hery
  • 250 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 30 g droždí
  • 1 lžička citronové kůry
Rozvar:
  • 100 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 ml rumu
  • povidla
  • mouka na podsypání těsta
  • moučkový cukr na posypání
Postup:
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto ručně nebo kuchyňským robotem a dáme vykynout.
Povidla dochutíme cukrem, rumem, skořicí a citronovou kůrou. Pokud máme povidla kupovaná, zahustíme je piškotovými drobečky.
Z vykynutého těsta vyválíme plát a skleničkou o průměru 6 - 7 cm vykrajujeme kolečka. Plníme povidly, uděláme kulaté koláčky, vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na cca 180°C. Po upečení koláčky máčíme v rozvaru, dáme na mřížku okapat a pocukrujeme.
Rozvar si připravíme rozpuštěním másla s cukrem, přidáme rum, zahřejeme k bodu varu a odstavíme z plotýnky.
Koláčky jsem dělala s tvarohovou náplní (zde), měly velký úspěch, proto jsem zkusila povidla a byly také výborné.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 18. října 2012 v 11:04 | Reagovat

Ahoj Ivuš, vypadají nádherně :-) přímo k zakousnutí :-)

2 Milada Milada | E-mail | 18. října 2012 v 14:18 | Reagovat

Na ty bych se teda nechala pozvat... ;-)  :-D

3 Hanka Hanka | E-mail | Web | 18. října 2012 v 16:49 | Reagovat

Ivuš, jak vidím, koláčky se ujaly. ;-) S povidlím, musely být vynikající, nejspíš je taky ještě vyzkouším. :-) Hanka

4 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 19. října 2012 v 22:18 | Reagovat

Ivo samé dobroty. Já pekla závin s jablečnou a druhý s tvarohovou náplní. :-)

5 helena-b helena-b | Web | 20. října 2012 v 20:16 | Reagovat

Koláčky vypadají přímo božsky! Ty určitě vyzkouším. ;-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 21. října 2012 v 20:49 | Reagovat

To musi byt dobrota!!!!A urcite provonely cely byt...

7 Petra Petra | 29. října 2012 v 4:47 | Reagovat

Taky jsem je zkusila a jsou opravdu výborné! Hen jsem je plnila jablkovou náplní. Děkuji za recept, určitě se k němu budu ráda vracet. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama