Domácí omáčka Uncle Ben´s

4. října 2012 v 21:59 |  Zavařování a konzervace
Rozpis:
  • 1 kg cukety (neloupané, bez jadřince)
  • 1 kg papriky (různé barvy)
  • 700 g cibule
  • 700 g mrkve
  • 600 g oloupaných dužnatých rajčat
  • 200 ml oleje
  • 600 ml pikantního kečupu
  • 400 g rajského protlaku
  • 1 lžíce soli
  • 6 lžic sojové omáčky
  • 6 lžic worčestru
  • 1 - 2 lžíce cukru
  • podle chuti česnek a pepř
Postup:
V kastrolu osmahneme do sklovita cibuli nakrájenou na kostičky, vložíme na kostičky pokrájenou cuketu, papriku (bez semínek) nakrájenou na nudličky, strouhanou mrkev na hrubé nudličky a oloupaná rajčata pokrájená na drobno. Osolíme a dusíme cca 15 - 20 minut. Přidáme sojovku, worčestr, protlak a kečup. Podle chuti dokořeníme pepřem, lisovaným česnekem, osladíme, dosolíme a popřípadě přidáme chilli omáčku. Směsí naplníme skleničky, zavíčkujeme a zavařujeme při 80°C cca 15 minut.
Omáčku používám na těstoviny, pod maso a podobně.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jana Jana | Web | 4. října 2012 v 22:24 | Reagovat

To vypadá dost zajímavě.A kolik sklenic máš z tohoto množství?

2 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 4. října 2012 v 23:50 | Reagovat

Hm to bude dobrota a hlavně zásoba na zimu. :-)

3 Alis Alis | Web | 5. října 2012 v 15:27 | Reagovat

Ahoj Ivuš, recept se mi moc zamlouvá :-)  :-) Letos už jsem s cuketami skončila, ale mám alespoň inspiraci na příští rok :-)

4 Hanka Hanka | Web | 5. října 2012 v 18:33 | Reagovat

Bezva recept na zpracování cuket, Ivi. :-) Jednou jsem si omáčku Uncle Ben´s koupila v obchodě a vůbec mi nechutnala. :-? Ta tvoje by mi chutnala určitě, jsou v ní samé dobré suroviny. :-)
Zdravím tě a přeji krásný víkend ... a taky děkuji za tvoje komentáře na mých webovkách. :-) Hanka

5 Jitka Jitka | Web | 7. října 2012 v 12:27 | Reagovat

Zdá se, že by to mohlo být dobré, ale já už jsem všechna rajčata ze zahrádky zpracovala a cuketu nám něco sežralo aniž na ní mohlo něco vyrůst. Takže letos nic nebude, ale příští rok vyzkouším. ;-)

6 Hannelka Hannelka | Web | 7. října 2012 v 14:03 | Reagovat

Dá se použít jako základ na boloňskou omáčku? Vypadá to velmi lákavě.....že bych vyzkoušela? :)

7 Iva Iva | Web | 7. října 2012 v 18:26 | Reagovat

[1]: Ahoj Jani, z tohoto množství mám 11 skleniček  větších (cca 460g) a jednu menší od majolky. ;-)  :-)

8 Iva Iva | Web | 7. října 2012 v 18:26 | Reagovat

[2]: Marti, až se zima zeptá. ;-)  :-D

9 Iva Iva | Web | 7. října 2012 v 18:27 | Reagovat

[3]: Ahoj Ali, já jsem cuketu dostala. :-D  ;-)

10 Iva Iva | Web | 7. října 2012 v 18:32 | Reagovat

[4]: Hani, já tyto omáčky nekupuji. Toto je taková zeleninová směs bez éček ;-)  a u nás v rodině oblíbená. ;-)  :-D

11 Iva Iva | Web | 7. října 2012 v 18:36 | Reagovat

[5]: Ahoj Jíťo. :-D  ;-)

12 Iva Iva | Web | 7. října 2012 v 18:40 | Reagovat

[6]: Já dělám boloňskou omáčku z jiných ingrediencí. Tuto používám také na těstoviny, přidávám maso jako do boloňské, chuť je jiná. Naší rodině to chutná. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama