Červená čočka

3. listopadu 2012 v 12:26 |  Luštěniny
Rozpis:
  • 250 g červené čočky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 1 lžička polohrubé mouky
  • sůl, majoránka, pepř
  • velký stroužek česneku
  • petrželka
Postup:
Čočku propláchneme, vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a vaříme. Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme lisovaný česnek, krátce orestujeme, vsypeme lžičku mouky a uděláme cibulovou jíšku. Přimícháme uvařenou čočku, osolíme , opepříme, přikořeníme majoránkou a krátce povaříme. Podáváme posypané pokrájenou petrželkou jako přílohu třeba k uzenému masu.
Z tohoto množství jsou 3 - 4 porce.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 ruzena ruzena | E-mail | Web | 3. listopadu 2012 v 14:26 | Reagovat

A ted na me jeste s cockou! mam ji moc rada, vyzkousim. A co to masicko tam, to vypada lakave-hadam na uzene? MNAMMM!

2 Jitka Jitka | E-mail | Web | 3. listopadu 2012 v 14:48 | Reagovat

Příští týden budeme udit, červenou čočku mám ve spíži (pořád mě nenapadalo co s ní, tak teď to vím) a tak bude jeden polozdravý oběd. Čočka zdravá - uzené nezdravé, ale dobré. :-D

3 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 3. listopadu 2012 v 16:35 | Reagovat

Ivo rybu i čočku mohu kdykoliv. Čočku i za studena a mňam. :-)

4 Iva Iva | Web | 3. listopadu 2012 v 18:52 | Reagovat

[1]: Ahoj Růženko, s uzeným byla dobrá a mě chutnala i bez. :-D  ;-)

5 Iva Iva | Web | 3. listopadu 2012 v 18:55 | Reagovat

[2]: Ahoj Jitu, já jsem měla sice kupované uzené, ale výborné. ;-) Nemusíme jíst pouze zdravě, někdy se může také zahřešit.  :-D :D

6 Iva Iva | Web | 3. listopadu 2012 v 18:57 | Reagovat

[3]: Ahoj Marti, příště udělám podobně čočkový salát. :-D ;-)

7 Petra Petra | E-mail | Web | 3. listopadu 2012 v 19:47 | Reagovat

Ahoj Ivo, červenou čočku používám ráda, naučila jsem se na ni, co jsou kluci, můžou ji děti dřív, jak klasickou čočku:-). Já ji ráda přihazuju i do všech možných polévek na "dohuštění". Tenhle receptík zní taky dobře, asi brzy vyzkoušíme, mám na luštěniny chuť kdykoli:-)

8 Milada Milada | E-mail | 4. listopadu 2012 v 6:23 | Reagovat

Na tom úžasně vypadajícím (a určitě i znamenitě chutnajícím)jídle je pro mne nová petrželka.... :-)

9 Iva Iva | Web | 5. listopadu 2012 v 19:31 | Reagovat

[7]: Péťo, červená čočka je výborná, jak píšeš, má široké uplatnění a pro děti je lepší - nenadýmá. ;-)  :-)

10 Iva Iva | Web | 5. listopadu 2012 v 19:34 | Reagovat

Miládko, poprvé jsem ji přidala pro ozdobu a ujalo se to. Dávám ji nyní pokaždé, nám tam chutná. Samozřejmě se dát nemusí. :-D  ;-)  :-)

11 Petra Petra | E-mail | Web | 5. listopadu 2012 v 21:25 | Reagovat

[9]: Ivo, právě proto jsme ji objevili, že je vhodná - nenadýmavá - pro děti:-). Zrovna dnes jsem udělala z červené čočky polévku, oboum klukům moc chutnala:-)

12 Lucie Lucie | Web | 6. listopadu 2012 v 10:24 | Reagovat

Brigádně pracuji u nás v malém obchůdku a tato červená čočka nám nedávno přišla jako zboží... Viděla jsem ji poprvé a docela ráda bych ji vyzkoušela! :-)

13 babciny-recepty babciny-recepty | Web | 6. listopadu 2012 v 22:51 | Reagovat

[12]: Ahoj Luci, je zajímavé, že ve vašem malém obchůdku máte červenou čočku. U nás je možné ji koupit pouze ve Zdravé výživě. Mohu ti ji jen doporučit. :-D  ;-)

14 Hanka Hanka | E-mail | Web | 10. listopadu 2012 v 20:46 | Reagovat

U nás se čočka moc nevaří, ale jak vidím zase s tím začneme. :-) Abych se přiznala, červenou jsem ještě nezkoušela. :-?
Tvůj recept vypadá velice chutně, Ivi. :-)

15 Iva Iva | 11. listopadu 2012 v 20:03 | Reagovat

[14]: Hani děkuji, červená čočka je u nás nyní ve větší oblibě. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama