Moravský vrabec

11. listopadu 2012 v 19:58 |  Vepřové maso
Rozpis:
  • 600 - 700 g vepřového masa
  • 2 velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • kmín, sůl
Postup:
Libový vepřový bůček nebo plecko nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na větší kostky a česnek na tenké plátky. Do mísy nebo pekáčku vložíme maso, cibuli, česnek a kmín, osolíme a promícháme. Zalijeme sklenkou vody, zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme téměř do měkka. Potom teplotu snížíme na 160 - 170°C a dále pečeme nepřikryté. Maso několikrát obrátíme a pečeme do mírného zhnědnutí a zredukování výpeku.
Podáváme s bramborovými knedlíky se špenátem nebo zelím.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 11. listopadu 2012 v 20:38 | Reagovat

Ivi,s "vrabčákem" se doma zavděčím taky vždycky,možná někteří jen vyhledávají libovější maso.Na tvém talíři to vypadá krásně.Já dělám špenát s bramborama,tak ten bych vynechala ;-) :-)Měj se hezky :-)

2 helena-b helena-b | Web | 11. listopadu 2012 v 22:34 | Reagovat

Už dlouho jsme vrabčáka neměli, asi je čas to napravit. Bramborový knedlík jsem vařila dnes. Nic proti špenátu, ale zelí,je zelí!! ;-)

3 ajka ajka | Web | 12. listopadu 2012 v 2:47 | Reagovat

se špenátem jsem ještě nedělala .... u nás k vrabcům jen zelí a houskový knedlík :-D
Ajka

4 Milada Milada | E-mail | 12. listopadu 2012 v 5:25 | Reagovat

Tak to vypadá hoodně lákavě :-)

5 ZDENKA474 ZDENKA474 | 12. listopadu 2012 v 9:49 | Reagovat

:-) AHOJ MĚ CHUTNÁ SE ZELÍM I SE ŠPENÁTEM - JE TO DOBRÉ JÍDLO -
BRAMBOROVÝ KNEDLÍK - MŇAMKA - JÁ MOHU I TLUSTÉ MASÍČKO,ALE NEMĚLA BYCH :-D  :-D MĚJ SE

6 Alis Alis | Web | 12. listopadu 2012 v 12:26 | Reagovat

Ahoj Ivuš, tuhle dobrotu bych si k obědu  také dala :-) Vrabce dělávám úplně stejně a někdy se zelím, někdy také se špenátem :-)

7 Petra Petra | E-mail | Web | 13. listopadu 2012 v 16:10 | Reagovat

Mňáááám! Se špenátem máme snad ještě radši než "klasicky" s knedlíkem a zelím:-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 14. listopadu 2012 v 22:06 | Reagovat

Prave jsem se vratila z navstevy Prahy. Kamaradka me pozvala na obed a byli vrabci s knedlikem (jak houskovy tak bramborovy-vi, ze je miluju!) a dusene zeli! Nedovedu se predstavit lepsi privitani!!:-))

9 Iva Iva | Web | 15. listopadu 2012 v 23:01 | Reagovat

[1]: Ahoj Ali, tentokrát jsem je dělala se špenátem. Někdy zase se zelím. Maso máme také rádi prorostlé a pokud se mi povede koupit pěkný bůček, dělám vrabce raději z něho. :-D  ;-)

10 Iva Iva | Web | 15. listopadu 2012 v 23:04 | Reagovat

[2]: Ahoj Helčo, u nás byla dva dny před vrabci zelná plévka a tak byly tentokrát se špenátem. :-D  ;-)  :-)

11 Iva Iva | Web | 15. listopadu 2012 v 23:05 | Reagovat

[3]: :-D  ;-)  :-)

12 Iva Iva | Web | 15. listopadu 2012 v 23:06 | Reagovat

[4]: ;-)  :-D  :-)

13 Iva Iva | Web | 15. listopadu 2012 v 23:07 | Reagovat

[5]: Ahoj Zdeni, já také. 8-)  :-D  :-)

14 Iva Iva | Web | 15. listopadu 2012 v 23:07 | Reagovat

[6]: Ahoj Ali, děkuji. :-D  ;-)  :-)

15 Iva Iva | Web | 15. listopadu 2012 v 23:08 | Reagovat

[7]: Ahoj Péťo, děkuji. :-D  ;-)  :-)

16 Iva Iva | Web | 15. listopadu 2012 v 23:09 | Reagovat

[8]: Ahoj Růženko, je to lepší než těstoviny. I když je také mám ráda. :-D  ;-)  :-)

17 Hanka Hanka | E-mail | Web | 17. listopadu 2012 v 19:38 | Reagovat

Ivi, takovým obědem bych se v každém případě zavděčila. Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem nemá chybu, špenát nebo zelí, to už je jedno. ;-)
Máš jídlo krásně naservírované, jsem vyhládlá po celodenní makačce na zahradě, dala bych si kousek! :-P

18 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 17. listopadu 2012 v 21:08 | Reagovat

Špenát budu dělat zítra a k tomu plněný knedlík s uzeným. Vrabce bych si dala ke špenátu hned. :-)

19 Iva Iva | Web | 22. listopadu 2012 v 17:32 | Reagovat

[18]: Marti, díky za návštěvu. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama