Uhlířské těstoviny

22. listopadu 2012 v 17:18 |  Těstoviny
Rozpis:
  • 200 g těstovin
  • 150 g slaniny
  • 2 žloutky
  • 100 ml smetany
  • 60 g tvrdého sýra ( nejlépe parmezán)
  • medvědí česnek nebo stroužky
  • pepř, sůl
Postup:
Slaninu nakrájíme, opečeme bez tuku a ke konci opékání přidáme dvě lžičky nakrájeného medvědího česneku nebo dva stroužky drobně nasekaného česneku. Uvaříme si těstoviny, zcedíme a vrátíme do hrnce, ve kterém jsme je vařili. Rozšleháme smetanu, žloutky a nastrouhaný sýr. Směs nalijeme ihned do zcezených horkých těstovin, přidáme slaninu, čerstvě mletý pepř a chvíli mícháme na plotýnce, aby se žloutky srazily a sýr roztavil. Podle chuti dosolíme a podáváme mírně posypané sýrem.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 22. listopadu 2012 v 17:54 | Reagovat

Ivi, tenhle recept vypadá moc dobře. My si s mamkou děláme těstoviny dost často, tak ho vyzkouším. :-) Díky za tip.
Ahoj, Hanka

2 Alis Alis | Web | 22. listopadu 2012 v 18:19 | Reagovat

Ahoj Ivuš, těstoviny vypadají moc jedle :-)  :-)  :-)

3 Milada Milada | E-mail | 22. listopadu 2012 v 19:34 | Reagovat

Určitě výborné.. :-) už od podívání :-)

4 Bibiane Bibiane | Web | 22. listopadu 2012 v 21:54 | Reagovat

Vpadají výborně. ;)

5 Miloslava Miloslava | Web | 22. listopadu 2012 v 22:28 | Reagovat

Těstovinky chválím,díky za radu,co myslíš mohu ibišek ostříhat,hned jak odkvete,nebo až na jaře? :-)

6 Iva Iva | Web | 24. listopadu 2012 v 16:20 | Reagovat

[1]: Hani, děkuji. ;-)  :-D

[2]: Ahoj Ali, díky. :-)  ;-)

[3]: Miládko, děkuji. :-D  ;-)

[4]: Bibi, díky. ;-)  :-)

7 Iva Iva | Web | 24. listopadu 2012 v 16:24 | Reagovat

[5]: Ahoj Miluško, také děkuji. ;-) Ibišek je lépe ostříhat v únoru až březnu a nešetři ho. Udělá hustý keřík a lépe kvete. Po ostříhání nezapomeň dobře hnojit. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama