Krůtí plátek

21. ledna 2013 v 15:15 |  Kuřecí maso a ostatní drůbež
Rozpis
  • 400 g krůtích prsíček
  • 4 lžičky koření Medvědí Gril
  • cca 4 lžíce oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
Postup:
Krůtí prsní řízky nakrájíme přes vlákno. V misce smícháme koření s olejem a citronovou šťávou. Směs vmasírujeme do masa a necháme 1 -2 hodiny odležet. Na rozpálené pánvi s cca 2 lžícemi oleje opékáme krůtí plátky z každé strany 3 - 4 minuty (podle velikosti plátku). Na talíři polijeme výpekem a podle potřeby dosolíme.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 21. ledna 2013 v 15:50 | Reagovat

Ahoj Ivuš, to musel být výborný oběd :-)  :-)

2 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 21. ledna 2013 v 16:49 | Reagovat

A je to tu Ivo řapíkatý celer :-D. Zapečený musí být také moc dobrý, jen co je pravda. Celkově jste měli výborné papu :-)

3 Hanka Hanka | E-mail | Web | 21. ledna 2013 v 21:02 | Reagovat

Ivi, to musel být skvělý oběd. Já bych si klidně dala zvlášť ten celer a zvlášť brambory, ale takhle dohromady, jůůůůů, to asi byla lahůdka! Tvoji strávníci se mají jako v pohádce "Stolečku, prostři se". ;-)
Měj se krásně! :-) Hanka

4 ajka ajka | Web | 22. ledna 2013 v 3:27 | Reagovat

Koření Medvědí gril neznám ... ale oběhnu obchody, vypadá oběd lákavě :-D

5 oriflame20 oriflame20 | E-mail | Web | 22. ledna 2013 v 15:26 | Reagovat

Mňam :-)

6 Miloslava Miloslava | Web | 23. ledna 2013 v 22:15 | Reagovat

Ivetko,já amarilis do sklepa dávat nemohu,na zahrádce máme moc vlhko,tam by splesnivěl,a doma nám jde skrze sklep topení,které nemohu zavřít,tak jej uchovávám takto ve skříni v krabici a jsem ráda,že mě kvete alespoň takovou dobu,co mu síly stačí.A na ten řapíkatý celer je již objednávka,tak jej mažu zítra koupit. :-)

7 Japonský dům a rozhovory Japonský dům a rozhovory | Web | 24. ledna 2013 v 12:25 | Reagovat

Blbé je, že jsem ještě dneska neobědvala, ale vypadá to ták lákavě, miluji opečené brambory. :)

8 signoraa signoraa | Web | 24. ledna 2013 v 14:33 | Reagovat

Vypadá to fantasticky a určitě to bude moc dobré. Příležitostně recept vyzkouším. :-)

9 Iva Iva | Web | 27. ledna 2013 v 13:19 | Reagovat

[1]: Ali, díky. :-D  ;-)

10 Iva Iva | Web | 27. ledna 2013 v 13:21 | Reagovat

[2]: Maruško, děkuji. Řapíkatý celer je výborný, však ty ho také znáš. :-D  ;-)

11 Iva Iva | Web | 27. ledna 2013 v 13:28 | Reagovat

[3]: Ahoj Hani, řapíkatý celer máme také rádi v jiných úpravách a různými bramborovými přílohami. :-D  ;-)

12 Iva Iva | Web | 27. ledna 2013 v 13:35 | Reagovat

[4]: Ajko, Medvědí gril kupuji většinou ve stáncích s kořením. Je možné jej koupit i bez obsahu glukamátu. Má široké použití. V létě si jím můžeš i posypat chleba s máslem a rajčaty. :-D  ;-)

13 Iva Iva | Web | 27. ledna 2013 v 13:36 | Reagovat

[6]: Miluško, děkuji. :-D

14 Iva Iva | Web | 27. ledna 2013 v 13:38 | Reagovat

[7]: Děkuji. :-D  ;-)  :-)

15 Iva Iva | Web | 27. ledna 2013 v 13:38 | Reagovat

[8]: Alenko, děkuji. :-D  ;-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama