Zapečený řapíkatý celer

21. ledna 2013 v 15:13 |  Zelenina
Rozpis:
  • řapíkatý celer
  • máslo
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva
  • strouhaný sýr
Postup:
Stonky řapíkatého celeru očistíme, omyjeme a nakrájíme na cca 10 cm špalíky. Vložíme do osolené a citronem mírně okyselené vroucí vody. Povaříme cca 3 minuty a vyjmeme z vody. Zapékací misku vymažeme máslem, narovnáme kousky celeru, opepříme, podle potřeby dosolíme a posypeme strouhaným sýrem. Dala jsem sýr Formaggio per Pasta - je to strouhaná směs sýrů podobná parmezánu. Může se dát třeba i strouhaná Gouda. Zapečeme v troubě vyhřáté na 190°C do změknutí. Celer by měl zůstat mírně křupavý.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 21. ledna 2013 v 15:49 | Reagovat

Ahoj Ivuš, s řapíkatým celerem jsem zatím nic nezkoušela a tak jsme ráda, že jsem se inspirovala :-)  :-)

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 21. ledna 2013 v 20:58 | Reagovat

Řapíkatý celer jsem ještě nikdy k vaření nepoužila, Ivuš, ale v pátek jsem si ho náhodou všimla v Albertu. Tvůj recept se mi zamlouvá, je jednoduchý a určitě je to chutné jídlo. :-) Vyzkouším! ;-)

3 Miloslava Miloslava | Web | 23. ledna 2013 v 17:02 | Reagovat

Ten řapíkatý celer mě láká,asi jej koupím a vyzkouším.Pak povím jak to chutnalo,zeleninu máme rádi na jaký koliv způsob. :-)

4 helena-b helena-b | Web | 24. ledna 2013 v 19:50 | Reagovat

Zdá se, že na blozích frčí řapíkatý celer. Také jsem ho zatím nezkoušela, ale tvůj recept se mi zdá velmi lákavý. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama