Sezamové houstičky

13. února 2013 v 15:01 |  Chléb a pečivo
Rozpis:
  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 3 lžíce rozpuštěného sádla
  • 300 ml mléka
  • 30 g droždí
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • žloutek na potření
  • sezam na posypání
Postup:
V pekárně nebo ručně zaděláme těsto. Vykynuté rozdělíme na 16 dílů a z každéko zavineme kuličku. Přendáme na plech s pečícím papírem nebo fólií a necháme znovu cca 20 minut dobře nakynout. Zkynuté bochánky zmáčkneme kolečkem na dělení jablek (nedomáčkneme). Potřeme vajíčkem rozšlehaným s troškou vody a hustě posypeme sezamem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C do zezlátnutí.
Inspirace: Milušky blog - mírně upraveno.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Miloslava Miloslava | Web | 13. února 2013 v 15:54 | Reagovat

No vidíš,to vykrajovátko jablíčka mě nenapadlo,och já jsem tydýt.Nám teda strašně moc chutnaly,musím koupit tmavou mouku a zkusím z té tmavé.
Ivuš,i kdyby jsi nedala odkaz na mě,vůbec se nebudu zlobit,hlavně,že jsi spokojena. :-D

2 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 13. února 2013 v 17:17 | Reagovat

Ivi,ty jsou k nakousnutí! Vypadají úžasně :-)

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. února 2013 v 20:57 | Reagovat

Rikala jsem si,jak je delas, tak krasne delene a vsechny stejne ..a ono vykrajovatko na jablka! Je porad se cemu ucit :-))

4 Alis Alis | Web | 14. února 2013 v 12:21 | Reagovat

Ahoj Ivuš, houstičky vypadají nádherně!!!

5 helena-b helena-b | Web | 14. února 2013 v 19:42 | Reagovat

Jé, ty jsou krásné! Zrovna jsem se chtěla zeptat, co že jsou tak souměrně zdobené, ale to jsem ještě neměla dočteno. Ivuš, kopíruji a co nejdřív vyzkouším. :-)

6 ajka ajka | Web | 15. února 2013 v 4:43 | Reagovat

Jé, ty vypadají líp jak z obchodu :-D

7 babciny-recepty babciny-recepty | 15. února 2013 v 13:46 | Reagovat

Děvčata, děkuji. Houstičky jsem dělala podle receptu Milušky. Zdobení kráječem jsem kdysi někde viděla a dělám to tak delší dobu. Je to rychlejší než plést houstičky. :-D  ;-)  :-)

8 Hanka S. Hanka S. | E-mail | Web | 18. února 2013 v 18:30 | Reagovat

Ivi, houstičky jsou naprosto dokonalé, můžu na nich oči nechat! ???  :-) Tyhle prostě vyzkoušet musím! ;-)  :-)

9 Iva Iva | Web | 18. února 2013 v 21:27 | Reagovat

[8]: Díky, byly dobré. :-D  ;-)

10 Jana Jana | Web | 20. února 2013 v 14:13 | Reagovat

O víkendu je zkusím znovu.Mně se nějak nepovedly,měla jsem je hrozně vyběhlé a vypadaly spíš jak vdolky :-( .Ale chuťově jsou dobrý.

11 Iva Iva | Web | 20. února 2013 v 16:41 | Reagovat

[10]: Ahoj Jani, nenechala jsi je dlouho kynout? :-( Ať se ti podaří. ;-)  :-D

12 Jana Jana | E-mail | Web | 28. února 2013 v 10:13 | Reagovat

[11]: Ahoj Ivo,vyběhly i podruhé,ale už jsem je víc uplácala,tak vypadaly líp.asi mám dobrý kvasnice :-D

13 Iva Iva | Web | 28. února 2013 v 16:18 | Reagovat

[12]: Jani, asi máš lepší droždí. :-(  :-D  ;-)  :-)

14 Mia Mia | Web | 3. února 2017 v 12:18 | Reagovat

Krásné housky. Na ten kráječ jablek bych nepřišla, zdobení vypadá mooooc dobře :-p Určitě vyzkouším.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama