Šlehačkové loupáčky

3. února 2013 v 18:01 |  Chléb a pečivo
Rozpis:
  • 400 g hladké mouky
  • 150 g ztuženého tuku (Omega)
  • 250 ml šlehačky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • rozehřáté máslo na potření
Postup:
Do mouky s práškem do pečiva a solí nastrouháme tuk, přilijeme šlehačku a zpracujeme v hladké těsto. Necháme vychladit, rozválíme cca 5 mm silný plát, nakrájíme na pruhy a rozdělíme na trojúhelníky. Potřeme rozehřátým máslem a zavineme do rohlíčků. Pečeme na suchém plechu. Rohlíčky jsou hodně podobné karlovarským rohlíkům (jsou sušší). Podáváme s různými pomazánkami.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 altara altara | 3. února 2013 v 19:34 | Reagovat

Tak ty vypadají luxusně. Pořád plánuju rohlíky a pořád se k tomu ne a ne dostat. :-)

2 ZDENKA  474 ZDENKA 474 | Web | 3. února 2013 v 19:34 | Reagovat

:-) AHOJ IVUŠKO,HNED BYCH SI VZALA

DĚLÁŠ MI CHUŤĚ :-D  :-D  :-D  :-D

OPÍŠI SI RECEPTÍK - PĚKNÝ MĚSÍC ÚNOR :-)

3 Bibiane Bibiane | Web | 3. února 2013 v 22:15 | Reagovat

Mňam! :)

4 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 3. února 2013 v 22:53 | Reagovat

Ivi,ty jsou luxusní! :-)

5 Milada Milada | E-mail | 4. února 2013 v 4:08 | Reagovat

Vypadají perfektně, jen se zakousnout... :-)

6 helena-b helena-b | Web | 4. února 2013 v 22:23 | Reagovat

Ty vypadají fantasticky! ;-)

7 Iva Iva | Web | 5. února 2013 v 11:28 | Reagovat

[6]: Díky. :-)

8 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 6. února 2013 v 0:04 | Reagovat

Takový voňavý čerstvý rohlík by nebyl marný. Ovšem zaujal mě více ten tvarohový závin. :-)

9 Iva Iva | Web | 7. února 2013 v 16:11 | Reagovat

[8]:Maruško, děkuji. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama