Valentýnská srdíčka

14. února 2013 v 20:02 |  Drobné pečivo
Rozpis:
  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g hery
  • 100 g cukru
  • 2 lžíce teplého medu
  • 1 vejce
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1/4 lžičky amonia (necelé)
Krém:
  • 200 g másla
  • 250 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 3 lžíce cukru moučky
  • rum nebo rumové aroma
  • cukrová poleva Vitana
  • gelová červená barva
Postup:
Zaděláme tužší těsto. Rozválíme tenký plát (cca 2mm) a formičkou vykrajujeme srdíčka. Přendáme na plech s pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 170°C upečeme.
Na krém si svaříme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme zchladlý pudink. Zchladlá srdíčka slepujeme krémem a necháme ztuhnout.
Cukrovou polevu naředíme vodou podle návodu na sáčku, obarvíme barvou a potíráme srdíčka. Před podáváním necháme 1 - 2 dny rozležet.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 15. února 2013 v 8:19 | Reagovat

Ahoj Ivuš, krásná veselá srdíčka jsi jedlíkům přichystala :-)

2 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 15. února 2013 v 13:38 | Reagovat

Určitě jsou s láskou pečená,proto jsou tak krásná :-) Ivi,moc se ti povedla :-)Přeji ti krásný víkendík :-)

3 babciny-recepty babciny-recepty | 15. února 2013 v 13:39 | Reagovat

[1]: Ali, děkuji. :-D  ;-)

4 babciny-recepty babciny-recepty | 15. února 2013 v 13:40 | Reagovat

[2]: Alčo, díky. Tobě také přeji pohodový víkend. :-D  ;-)

5 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 15. února 2013 v 20:11 | Reagovat

Ivo houstičky, brokolicová polévka k tomu. Jo brala bych, no a nakonec i srdíčka, teda paráda. :-)

6 sweetbibiane sweetbibiane | Web | 15. února 2013 v 21:34 | Reagovat

Nádhera! :))

7 babciny-recepty babciny-recepty | Web | 16. února 2013 v 21:50 | Reagovat

[5]: Díky Marti. :-D  ;-)

8 babciny-recepty babciny-recepty | Web | 16. února 2013 v 21:50 | Reagovat

[7]:Díky Bibi. ;-)  :-)

9 Milada Milada | E-mail | 17. února 2013 v 15:45 | Reagovat

U těchto krásných srdíček mě zarazila jedna věc - nechat jeden až dva dny rozležet.U nás by Ti řekli NO TO JE VTIP. Já když něco dělám, tak mně to odebírají v první jedlé formě - třeba jen upečené, bez krému a dalšího zdobení. :-D

10 Iva Iva | Web | 18. února 2013 v 15:48 | Reagovat

[9]: Miluško, u nás to je stejné. Samozřejmě se dají srdíčka jíst hned, ale rozleželá jsou mnohem chutnější. :-D  ;-)

11 Coco Coco | Web | 18. února 2013 v 17:23 | Reagovat

Vypadá to lahodně :)

12 iva221 iva221 | Web | 18. února 2013 v 17:53 | Reagovat

Sice jsem to na Valentýna nestihla, ale určitě to zkusím jindy, śrdíčka vypadají moc krásně.

13 Hanka S. Hanka S. | E-mail | Web | 18. února 2013 v 18:32 | Reagovat

Krásná srdíčka, Ivi! Já jsem letos Valentýna promarodila. :-?
Zdravím tě, moc děkuji za návštěvy a komentáře u mě a přeji pohodové dny. :-) Hanka

14 Iva Iva | Web | 18. února 2013 v 21:26 | Reagovat

[13]: Hani, já Valentýna nijak neslavím, ale udělala jsem rodince radost. :-D Děkuji a měj se pohodově. ;-)  :-)

15 Iva Iva | Web | 18. února 2013 v 21:38 | Reagovat

[11]: Díky. :-D

16 Iva Iva | Web | 18. února 2013 v 21:40 | Reagovat

[12]: Díky, na tvaru nezáleží. I když srdíčka udělají radost vždycky. ;-)  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama