Dušené ředkvičky s vejci

4. června 2014 v 14:28 |  Zelenina
Rozpis:
  • 300 g ředkviček
  • 30 g másla
  • 1 střední cibule
  • 6 vajec
  • pepř, sůl
Postup:
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na másle osmahneme drobně pokrájenou cibuli a vložíme pokrájené ředkvičky. Po krátkém osmahnutí zalijeme několika lžícemi vody, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme do zhoustnutí. Před podáváním můžeme vmíchat drobně pokrájenou petrželku.
Podáváme s brambory nebo s pečivem.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 4. června 2014 v 15:24 | Reagovat

Tohle jídlo znám, Ivi, ale už jsem ho dlouho nedělala, díky za připomenutí. :-)
Přeji krásné odpoledne. ☼ Hanka

2 Ježurka Ježurka | Web | 4. června 2014 v 17:04 | Reagovat

Znám, ale nevím, jestli jsem to zkoušela, či ne. Asi ano, ale už je to hodně dávno. Budu si to muset zopakovat. :-)

3 Chloe~ Chloe~ | Web | 4. června 2014 v 17:10 | Reagovat

Tak tohle by mě snad nikdy nenapadlo. :-) Určitě to někdy vyzkouším. Jako pro vegetariánku je to pro mě skvělý nápad na oživení jídelníčku. :-)

4 Romana Romana | 4. června 2014 v 17:27 | Reagovat

Zrovna dnes jsem tohle jídlo dělala, já dávám ještě trochu podravky,moc nám to chutná jen tak s chlebem

5 lifeisfine lifeisfine | E-mail | Web | 4. června 2014 v 21:56 | Reagovat

Vyzerá to nádherne! Ešte si musím preložiť, že čo sú to tie ředkvičky, ale niečo tuším... :D

6 Miloslava Miloslava | Web | 4. června 2014 v 22:04 | Reagovat

Ivuš,tady jsem dlouho nebyla a díky za dobrý tip na rychlou večeři.Krásné dníky. :-)

7 Amelie Amelie | Web | 5. června 2014 v 1:38 | Reagovat

vypadá to skvěle, mňam.

8 Ema Ema | E-mail | Web | 6. června 2014 v 14:43 | Reagovat

Miluji tuhle baštu s domácím chlebíkem s máslem. :-P  :-)

9 Iva Iva | Web | 6. června 2014 v 22:41 | Reagovat

[1]: Hani, ředkvičky dělám. Připomněla mi Marta, že je na blogu ještě nemám. :-D Měj se pohodově. ;-)  :-)

10 Iva Iva | Web | 6. června 2014 v 22:42 | Reagovat

[2]: Ježurko, u nás je to oblíbená mňamka. :-D  ;-)

11 Iva Iva | Web | 6. června 2014 v 22:43 | Reagovat

[3]: Určitě si pochutnáš. :-D  ;-)

12 Iva Iva | Web | 6. června 2014 v 22:44 | Reagovat

[4]: S podravkou jsem to ještě nezkoušela. :-D

13 Iva Iva | Web | 6. června 2014 v 22:44 | Reagovat

[5]: Ahoj Julie, díky. :-D  ;-)

14 Iva Iva | Web | 6. června 2014 v 22:45 | Reagovat

[6]: Ahoj Miluško, tobě také pohodu při zavařování. :-D  ;-)

15 Iva Iva | Web | 6. června 2014 v 22:46 | Reagovat

[7]: Ahoj Amelie, je to dobrota. :-D  :-)  ;-)

16 Iva Iva | Web | 6. června 2014 v 22:47 | Reagovat

[8]: Také je děláme někdy s chlebem. ;-)  :-D

17 helena-b helena-b | Web | 6. června 2014 v 22:50 | Reagovat

Ivuš, dlouho jsem tu nebyla, tak jsem musela prostudovat pozpátku všechny tvoje dobroty. Zeleninu v jakékoliv podobě mám moc ráda. Toto je pro mne novinka. Určitě vyzkouším. Také si brousím jazýček na kedlubnové řízky, ty už jsem pár let nejedla. Přeji ti krásný víkend. :-)

18 Iva Iva | Web | 9. června 2014 v 10:13 | Reagovat

[17]: Ahoj Helčo. Chodím k tobě na blog, ale pokaždé nepíšu komentáře. Nějak nestíhám. :-(  :-D

19 lilly lilly | 15. června 2015 v 1:42 | Reagovat

Mám, možná hloupou, otázku: Ztratí ředkvičky dušením tu svou palčivost nebo je pak hotový pokrm "pikantní"? Moc děkuji za odpověď.

20 Iva Iva | E-mail | Web | 23. června 2015 v 23:27 | Reagovat

[19]: Ředkvičky nepálily. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama