Nepečený jahodový dort

11. června 2014 v 17:06 |  Nepečené sladké dobroty
Rozpis:
  • 500 g tvarohu ve vaničce
  • 3 zakysané smetany (600 g)
  • 150 g cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 250 g cukrářských piškotů
  • 500 - 600 g jahod
  • cukr na doslazení jahodového pyré
  • 1 želatinový ztužovač
Postup:
Tvaroh vyšleháme s cukry a zakysanou smetanou.Dno dortové formy poklademe piškoty. Odebereme si 350 g tvarohového krému a zatím ho odložíme stranou. Polovinu zbylého krému rozetřeme na piškoty, poklademe jahodami a dáme druhou polovinu krému.Na krém rozložíme opět piškoty.
Rozmixujeme 250 g jahod, přidáme odložený tvarohový krém a podle chuti dosladíme. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na sáčku a přimícháme ho do směsi jahod a tvarohového krému. Hotový jahodový krém nalijeme do formy na piškoty. Necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Při podávání můžeme ještě zdobit šlehačkou.

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. června 2014 v 17:38 | Reagovat

Takový dělávám, je to dobrota a pěkně vypadá! :-)

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 11. června 2014 v 20:37 | Reagovat

Skvělý dort, Ivuško, za tři týdny ho podle tebe možná udělám pro vnučku k narozeninám, pokud ti to nebude vadit. ;-)  :-)

Přeji pěkný večer. U nás hřmí a déšť je na spadnutí! :-)

3 Miloslava Miloslava | Web | 15. června 2014 v 21:11 | Reagovat

Ivuš teda ty mě lákáš na mlsky,ale dort určitě udělám. :-)

4 Jana Jana | E-mail | Web | 16. června 2014 v 20:05 | Reagovat

Mňam Mňam Mńam, to si dám :-) - jestli mi někdo ale dojede nasbírat jahody.

5 Iva Iva | Web | 16. června 2014 v 20:24 | Reagovat

[4]: Určitě tě budou opečovávat. :-D Přeji Ti pohodové dny bez bolesti. ;-)  :-)

6 Iva Iva | Web | 16. června 2014 v 20:42 | Reagovat

[3]: Ahoj Miluško, děkuji. :-D  ;-)

7 Iva Iva | Web | 16. června 2014 v 20:43 | Reagovat

[2]: Hani, ty určitě vymyslíš víc nazdobený. Toto byla rychlovka. ;-)  :-)

8 Iva Iva | Web | 16. června 2014 v 20:44 | Reagovat

[1]: Jahodové dorty jsou dobré. :-D

9 Jana Jana | E-mail | Web | 17. června 2014 v 15:18 | Reagovat

[5]: Děkuji :-)

10 Hanka Hanka | E-mail | Web | 17. června 2014 v 20:30 | Reagovat

[7]: Víc nazdobený není potřeba, Ivi. ;-)

11 jana jana | E-mail | 29. června 2014 v 18:34 | Reagovat

želatinový ztužovač je sypký za studena nebo plátkový

12 Iva Iva | Web | 1. července 2014 v 0:17 | Reagovat

[11]: Používám želatinový ztužovač za studena Dr. Oetkera. :-D  ;-)

13 Petra Petra | 11. února 2015 v 23:14 | Reagovat

Vyzkoušela jsem s malinami a byl opravdu skvělý. Jen jsem použila obyčejné piškoty a pokapala je sladkou višňovkou. Rozmražené mokré maliny, myslím, způsobily, že dort trochu méně držel tvar, ale ustál to. A pochutnali si dokonce i ti, co tvrdili, že nemají rádi sladké. :D

14 Iva Iva | Web | 13. února 2015 v 22:48 | Reagovat

[13]: Děkuji, také jsem ho už dělala s malinami, ale čerstvými. :-D jsem ráda, že vám chutnal. :-D

15 loafeer loafeer | E-mail | 21. dubna 2015 v 22:01 | Reagovat

dobrý den, bude dort opravdu držet, když je ztužovač jen v jahdové vrstvě? Děkuji

16 Míša Míša | 18. dubna 2018 v 9:59 | Reagovat

Nejsem žádná kuchařka, ale tento dort jsem vyzkoušela loni a měl obrovský ohlas. Je zkrátka vynikající. Letos jej udělám synovi k narozeninám. Moc, moc děkuji za tento úžasný recept. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama