Červený řez

30. ledna 2016 v 23:11 |  Řezy a rolády
Rozpis těsto:
  • 600 g směsi Sandra Velvet (zde)
  • 400 g vlažné vody
  • 100 g oleje
Krém:
  • 450 g zakysané smetany
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 100 g cukru moučky (i více - podle chuti)
  • 1 želatinový ztužovač za studena
  • 250 ml smetany na šlehání
  • ztužovač šlehačky
  • čokoládová srdíčka nebo jiné zdobení
Postup:
Směs, vodu a olej rozmícháme metličkou. Necháme 5 minut odležet a metličkou nebo šlehačem na nejnižší stupeň cca 1 minutu prošleháme. Těsto rozetřeme na dva plechy vyložené pečícím papírem. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C.
Vyšleháme tvaroh se zakysankou a cukrem. Připravíme ztužovač podle návodu na obalu a smícháme s připravenou směsí.
Vychladlé pláty překrojíme příčně na polovinu. Potíráme krémem a skládáme na sebe. Potřeme také povrch a vložíme do ledničky ztuhnout. Druhý den zarovnáme kraje a nakrájíme. Ušleháme šlehačku a dozdobíme na povrchu.

 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 abraxice abraxice | Web | 31. ledna 2016 v 1:00 | Reagovat

Nádgerný dezert.

2 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 31. ledna 2016 v 8:02 | Reagovat

Tato směs je pro mne zase novinka,Ivi.Řez vypadá velice dobře a určitě i tou barvou zajímavý,no a dle náplně určitě i moc dobrý :-)  :-P Ivi,přeji ti pohodovou neděli.Alena

3 Intuice Intuice | E-mail | Web | 31. ledna 2016 v 9:33 | Reagovat

Desert vypadá hezky, netradičně. Ale pětikilové balení bych nechtěla kupovat.

4 Iva Iva | Web | 31. ledna 2016 v 10:14 | Reagovat

[1]: Děkuji. :-)

5 Iva Iva | Web | 31. ledna 2016 v 10:16 | Reagovat

[2]:Ali, díky. Rodině chutnaly. ;-) Také ti přeji krásnou neděli. :-D

6 Iva Iva | Web | 31. ledna 2016 v 10:19 | Reagovat

[3]: Díky, ale kupuji směs v kilovém balení. Pro nás kilové balení stačí. Ze směsi lze také dělat sušenky. ;-)  :-)

7 Intuice Intuice | E-mail | Web | 31. ledna 2016 v 10:21 | Reagovat

[6]: Aha, tak jsem asi četla v odkaze nepozorně. Já myslela, že lze koupit jen to pětikilové balení. :-D

8 signoraa signoraa | Web | 31. ledna 2016 v 17:13 | Reagovat

Ivo, vypadá to fantasticky. :-D O směsi Sandra VELVET jsem do předchvilky neměla vůbec tušení. :-D

9 Iva Iva | Web | 31. ledna 2016 v 18:48 | Reagovat

[7]:Omlouvám se, překlepla jsem se na odkaz. Opravila jsem to na kilové balení. :-(

10 Iva Iva | Web | 31. ledna 2016 v 18:51 | Reagovat

[8]: Já jsem to viděla v Potřebách pro cukráře. Objednala jsem si to tentokrát podruhé. Recepty z této směsi na blogu už mám. ;-)

11 Intuice Intuice | E-mail | Web | 31. ledna 2016 v 18:51 | Reagovat
12 MarijaKes MarijaKes | Web | 1. února 2016 v 12:20 | Reagovat

Luxusní moučník :-)

13 Ježurka Ježurka | Web | 1. února 2016 v 14:02 | Reagovat

No, taky jsem neměla tušení, že něco takového existuje a vypadá to fantasticky.

14 Iva Iva | Web | 4. února 2016 v 21:09 | Reagovat

[8]: :-D Já jsem to objevila při objednávání. :-)

15 Iva Iva | Web | 4. února 2016 v 21:10 | Reagovat

[12]: Maru, byl dobrý. :-D  ;-)

16 Iva Iva | Web | 4. února 2016 v 21:11 | Reagovat

[13]: Ahoj Libuško, pochutnali jsme si. ;-)  :-)

17 Hanka Hanka | E-mail | Web | 10. února 2016 v 21:25 | Reagovat

To je luxusní moučník, Ivi, vypadá úžasně.
Směs "Sandra Velvet" zatím neznám, ale podívám se na odkaz. :-)

18 Iva Iva | Web | 12. února 2016 v 23:40 | Reagovat

[17]: Je to sypká směs na piškotové těsto a je dobrá ;-)  :-)

19 Hanka Hanka | E-mail | Web | 14. února 2016 v 18:15 | Reagovat

[18]: Musím zase prohlédnout stránky s cukrářskými a pekařskými surovinami. ;-)

20 Iva Iva | Web | 14. února 2016 v 21:07 | Reagovat

[19]: :-D  ;-)

21 Evča Evča | Web | 28. února 2016 v 13:50 | Reagovat

Tak ty jsou naprosto úžasné ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama