Roláda s perníkovou příchutí

28. ledna 2016 v 21:27 |  Řezy a rolády
Rozpis :
  • 4 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do perníku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky koření Voňavý perníček (P. Stupky)
  • jahodový džem
Na potření:
  • 100 g čokolády na vaření
  • 1/2 zakysané smetany (125 g)
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukry do pěny. Krátce zašleháme mouku s práškem do perníku, kořením a olejem. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 175 - 180°C a pečeme cca 10 minut. Po upečení přendáme plát s papírem na mřížku a necháme vychladnout. Potřeme džemem a pomocí papíru stočíme do rolády.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a do vlažné vmícháme zakysanou smetanu. Potřeme roládu a vložíme ji na chvíli do chladničky. Zakysanku nedáváme studenou z lednice, ale necháme ji v kuchyni asi 2 hodiny, aby se nám s čokoládou dobře spojila.

 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Milada Milada | E-mail | 29. ledna 2016 v 5:08 | Reagovat

Ty teda umíš lákat... :-)

2 Intuice Intuice | E-mail | Web | 29. ledna 2016 v 9:02 | Reagovat

Určitě moc dobré. To by mne nenapadlo. :-)

3 andromaus andromaus | Web | 29. ledna 2016 v 19:39 | Reagovat

Krásná roládka :-)

4 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 29. ledna 2016 v 21:13 | Reagovat

Ivi, nemusí být ani krém a určitě to byla pochoutka :-)

5 MarijaKes MarijaKes | Web | 30. ledna 2016 v 8:06 | Reagovat

Super. Jdu nakoupit a zítra vyzkouším. :-)

6 signoraa signoraa | Web | 30. ledna 2016 v 15:17 | Reagovat

Ivo, vypadá to fantasticky. :-D
Jen se chci zeptat, zda se roláda stáčí až po vychladnutí? Já mám s přípravou rolád spousty, většinou nepovedených, zkušeností. Dost často se stávalo, že jsem rodině slíbila roládu a ve finále jsem dělala punčák (ten šel ze zlámaných kusů těsta jakž takž složit). :-D

7 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 30. ledna 2016 v 20:11 | Reagovat

Mňam, teda Ivo :-), já dnes vytáhla z mražáku kousek jablkokoláče, ale s ostružinami - dušenými. :-)

8 Iva Iva | Web | 31. ledna 2016 v 10:20 | Reagovat

[1]: Miládko, byl to pokus a dopadl dobře. :-)  ;-)

9 Iva Iva | Web | 31. ledna 2016 v 10:23 | Reagovat

[2]: Chtěla jsem udělat změnu a chuťově byla roláda dobrá. :-D

10 Iva Iva | Web | 31. ledna 2016 v 10:23 | Reagovat

[3]: Děkuji. :-)

11 Iva Iva | Web | 31. ledna 2016 v 10:24 | Reagovat

[4]: Alenko, chutnala i mlsnému vnoučkovi Jiříkovi. ;-)  :-D

12 Iva Iva | Web | 31. ledna 2016 v 10:25 | Reagovat

[5]: Ahoj Maruško, mohu doporučit. :-D

13 Iva Iva | Web | 31. ledna 2016 v 10:27 | Reagovat

[6]: Ali, roláda se stáčela dobře i po vychladnutí. Plát musí být nepřesušený. :-)

14 Iva Iva | Web | 31. ledna 2016 v 10:28 | Reagovat

[7]: Maruško, měli jsme návštěvu a to byla taková rychlovka. :-D

15 signoraa signoraa | Web | 31. ledna 2016 v 17:10 | Reagovat

[13]: Moc děkuji za info, zkusím jí udělat. :-D

16 Iva Iva | Web | 31. ledna 2016 v 18:59 | Reagovat

[15]: Povedla se mi dobře zabalit. :-D

17 Anina Anina | 6. února 2016 v 11:02 | Reagovat

Perník a roládu máme moc rádi. Takže spojeno dohromady je to mnamka. Diky za inspiraci. Tohle bude rozhodně oblíbený blog. :-D

18 Iva Iva | Web | 6. února 2016 v 21:00 | Reagovat

[17]: :-) Děkuji za návštěvu. ;-)  :-D

19 Hanka Hanka | E-mail | Web | 10. února 2016 v 21:23 | Reagovat

Skvostná roláda, Ivi!
Stupkovo perníkové koření mám, takže bych ji příležitostně mohla vyzkoušet.
Stejně už jsem roládu dlouho nedělala. :-)

20 Iva Iva | Web | 12. února 2016 v 23:41 | Reagovat

Hani, chutnala návštěvě i nám. ;-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama