Borůvkový mlsoun

14. února 2016 v 22:28 |  Řezy a rolády
Rozpis piškot:
  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru krupice
  • 7 lžic polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
Náplň:
  • 1/2 l borůvek (mohou být i mražené)
  • 5 lžic cukru (podle chuti)
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vanilkové pudinky
  • 300 ml vody
Smetanový krém:
  • 450 g lučiny (dala jsem domácí)
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce cukru (podle chuti)
  • strouhaná čokoláda
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny, přimícháme mouku a nakonec olej. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a upečeme do zlatava.
Do kastrolu dáme borůvky, vanilkový cukr a cukr krupici podle chuti. Přilijeme polovinu vody a dáme vařit. V druhé polovině vody rozmícháme pudinkové prášky, nalijeme je do vařící borůvkové směsi a povaříme do zhoustnutí a provaření pudinku. Na vychladlý piškot nalijeme horkou borůvkovou náplň, urovnáme a pocukrujeme, aby se nevytvořil škraloup. Necháme zcela vychladnout.
Připravíme si krém:
Rozšleháme lučinu se zakysankou a cukry. Krém rozetřeme na vrstvu borůvkové náplně, urovnáme a posypeme strouhanou čokoládou. Vložíme do lednice nejlépe do druhého dne.
Inspirace: blog Jitka - pečení, upraveno.

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Milada Milada | E-mail | 15. února 2016 v 5:55 | Reagovat

Utíkám pryč - abych odolala ;-)

2 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 15. února 2016 v 12:24 | Reagovat

Zase jedna dobrůtka. Borůvky můžu v jakékoli podobě. :-D

3 Ježurka Ježurka | Web | 15. února 2016 v 13:44 | Reagovat

To vypadá zase moc jedle. Jsi opravdu šikulka. A šetři se, máš-li potíže s páteří! Já už začnu ve středu rehabilitovat celou páteř, tak uvidím.

4 Hanka Hanka | E-mail | Web | 15. února 2016 v 14:01 | Reagovat

To je zase parádní moučník, Ivi!
Vypadá jednoduše a náramně jedle.
Píšu si do pořadníku, v mrazáku mám dokonce i borůvky.
Měj se hezky a buď opatrná na záda!!! :-)

P.S. Hlídání se zatím nekoná, vnučka šla do školy.

5 tetkapernikarka tetkapernikarka | 15. února 2016 v 19:31 | Reagovat

Ajaj ! :-) To musela být dobrota! :-)

6 Intuice Intuice | E-mail | Web | 15. února 2016 v 21:47 | Reagovat

Když je to borůvkové, tak je to určitě dobré. :-)

7 signoraa signoraa | Web | 16. února 2016 v 15:26 | Reagovat

Ivo, to vypadá tak chutně, že to někdy vyzkouším. :-) Určitě by to chutnalo u vnučkám.

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 17. února 2016 v 14:24 | Reagovat

Jo tak to bych mohla - třeba hned! :-D Jen nemám borůvky, ani mražené, co dát třeba jahody? Už jsem je viděla i když na normální jezení - nevím nevím :-? Ale na mlsouna by to snad šlo? ;-)

9 Janka Janka | Web | 17. února 2016 v 22:41 | Reagovat

To musí být dobrůtka, ale kdyby mi to tak někdo upekl... :-)

10 Iva Iva | Web | 19. února 2016 v 22:52 | Reagovat

Děvčata, děkuji ma milé komentáře. Buchta byla opravdu dobrá. :-D
Růženko, také jsem uvažovala, že bych ji zkusila ještě s jahodama. :-D  ;-)

11 Fukčarinka Fukčarinka | Web | 21. února 2016 v 17:46 | Reagovat

Ivo, zrovna před chvilkou jsem dopila odpolední kafíčko :-)Borůvky mám v mražáku, ale manžel si přeje knedlíky a na ně borůvkový žahour. Knedlíky tvarohové - lehounké jak obláček. :-)

12 pája pája | Web | 26. února 2016 v 0:52 | Reagovat

upečeno:)) super!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama