Lečo s hořčicí bez konzervace

18. srpna 2016 v 16:58 |  Zavařování a konzervace
Rozpis:
  • 1 kg cibule
  • 1 kg paprik
  • 1 kg rajčat
  • 150 - 200 ml oleje
  • 35 g soli
  • 35 g cukru
  • 200 g plnotučné hořčice
Postup:
Zeleninu si očistíme a nakrájíme, rajčata je možno oloupat. Do hrnce dáme olej, vsypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme papriky, podusíme - pustí dostatečně šťávu. Přídáme rajčata, opět podusíme, osolíme a osladíme, nakonec dáme kelímek hořčice a provaříme. Ještě vroucí plníme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru - jako při přípravě marmelády. Lečo se nekazí, jako konzervant slouží hořčice, kterou ale není v leču chuťově poznat.

 

8 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 pihovatá vopice pihovatá vopice | Web | 18. srpna 2016 v 17:05 | Reagovat

Vypadá to dobře, konzervanty už jsou v hořčici. :-)

2 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. srpna 2016 v 22:53 | Reagovat

Lečo s hořčicí slyším prvně a něco na tom bude, odpadá konzervace, kterou jsem nikdy neměla ráda. :-)

3 Lenka Lenka | Web | 19. srpna 2016 v 12:35 | Reagovat

Tak o tom slyším poprvé, bez konzervace..zajímavý ;-)

4 Ježurka Ježurka | Web | 19. srpna 2016 v 15:24 | Reagovat

Taky koukám, že o hořčici v leču jsem nikdy neslyšela. Ale je vidět, že je to rychlé a určitě to je i chutné.

5 Iva Iva | E-mail | Web | 19. srpna 2016 v 21:03 | Reagovat

[1]: :-D  ;-)

6 Iva Iva | E-mail | Web | 19. srpna 2016 v 21:07 | Reagovat

[2]: Recept jsem dostala od kamarádky. Nejprve jsem dělala z jedné dávky, aby jsme ochutnali. Nyní mám ze dvou dávek a ještě určitě přidělám. Mohu doporučit, je to dobré a opravdu tam hořčice není znát. :-D  ;-)

7 Iva Iva | E-mail | Web | 19. srpna 2016 v 21:07 | Reagovat

[3]: ;-)  :-D

8 Iva Iva | E-mail | Web | 19. srpna 2016 v 21:08 | Reagovat

[4]: Libuško, je to opravdu dobré. :-D  ;-)

9 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 20. srpna 2016 v 23:09 | Reagovat

A když k tomu všemu přidáš půl balíčku Deka a rozmixuješ, tak máš domácí a strašně dobrou hořčici.
Lečo taky dělám, ale bez hořčice a zavářím. A mám hotový polotovar. Později jen vyklepnu do hrnce , dochutím, přidám vejce a salám a pak už jenom baštím. ;-)

10 tetkapernikarka tetkapernikarka | 20. srpna 2016 v 23:30 | Reagovat

[9]:Dnes jsem zeleninovou hořčici dělala,je výborná! :-)
I lečo dělám stejným způsobem :-)
Ale Ivi,to tvoje je určitě zajímavé :-)

11 Iva Iva | E-mail | Web | 21. srpna 2016 v 9:09 | Reagovat

[9]: Recept jsem dostala od kamarádky. Toto "lečo" používá pod maso nebo i jako přílohu k masu. Mimo tuto směs dělám také samozřejmě klasické lečo, které zpracovávám stejně jako ty. :-)

12 Iva Iva | E-mail | Web | 21. srpna 2016 v 9:13 | Reagovat

[10]: Ali, zeleninovou hořčici jsem ještě nedělala, určitě také na ni dojde. :-)  ;-)

13 Hanka Hanka | E-mail | Web | 23. srpna 2016 v 22:36 | Reagovat

Tohle musím poradit mamce, zrovna nedávno lečo dělala.
Já ho nejím, nedělá mi dobře, ale tvůj recept se mi vážně zamlouvá, Ivi.
Zdravím a přeji pěkné dny. :-)

14 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 23. srpna 2016 v 23:17 | Reagovat

Ivo, lečo mám ráda, ale nezavařuji. Poradím kolegyním z klubu. :-)

15 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 25. srpna 2016 v 17:36 | Reagovat

Lečo s hořčicí neznám, ale vypadá to hodně lákavě :-)

16 Matson2 Matson2 | Web | 28. srpna 2016 v 7:14 | Reagovat

Mohla bys to vydat knižně :-)

17 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 29. srpna 2016 v 18:59 | Reagovat

Já už jsem mockrát četla v receptech na zavařování, že se mají skleničky obrátit dnem vzhůru, ale nikdy jsem to nedělala. :-)

18 Iva Iva | E-mail | Web | 29. srpna 2016 v 22:58 | Reagovat

Děkuji za milé komentáře, vaše blogy se budu snažit navštívit postupně - nestíhám. :-)  :-(  :-D

19 Dana Dana | 5. září 2016 v 15:13 | Reagovat

Hned to vyzkouším,vypadá to dobře... :-)

20 Iva Iva | E-mail | Web | 5. září 2016 v 16:41 | Reagovat

Vyzkoušejte, zklamaná nebudete. :-D  ;-)

21 Eva Eva | E-mail | 5. listopadu 2018 v 21:06 | Reagovat

Letos jsem to zkoušela poprvé je to výborné opravdu ta hořčice není poznat. :-)  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama