Teplý salát z červené čočky

14. října 2016 v 20:14 |  Luštěniny
Rozpis:
  • 1 hrnek (200 ml) loupané červené čočky
  • 2 lžíce oleje
  • 250 g oblíbené zeleniny
  • 1 cibule
  • 1/4 lžičky tlučeného kardamonu
  • špetka kurkumy
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva
Postup:
Čočku propláchneme, zalijeme vodou, přidáme kardamon, kurkumu a vaříme do změknutí. Zeleninu (dala jsem mrkev, petržel, cuketu, řapíkatý celer a kedlubnu) drobně pokrájíme, necháme mírně zblanšírovat, slijeme a propláchneme studenou vodou. Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli a vložíme zeleninu. Chvíli podusíme a přidáme vařenou čočku. Dochutíme pepřem, solí a několika kapkami citronové šťávy. Podáváme třeba se steakem z krkovice zde.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 16. října 2016 v 21:27 | Reagovat

Hmmm, salát vůbec nevypadá špatně, Ivi, možná si ho s mamkou uděláme.
Díky za recept. :-)

2 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 17. října 2016 v 10:51 | Reagovat

Kurkumu a kardamon vůbec neznám a tak si tu chuť nedovedu představit. Mohla bych to někdy zkusit až si koření seženu. :-)

3 Iva Iva | E-mail | Web | 17. října 2016 v 19:40 | Reagovat

[1]: Ahoj Hani, zdravím. :-D  ;-)

4 Iva Iva | E-mail | Web | 17. října 2016 v 19:41 | Reagovat

[2]: Maruško, můžeš zkusit i nějaké bylinky. ;-)  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama