Amareto řezy

27. listopadu 2016 v 15:12 |  Řezy a rolády
Rozpis piškot:
  • 4 vejce
  • 160 g cukru krupice
  • 160 g polohrubé mouky
  • 1/3 lžičky prášku do pečiva
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce Amareta
Krém:
  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinkové prášky
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 250 g másla
  • 100 g cukru moučky
  • cca 4 lžíce Amareta
Poleva:
  • 70 g čokolády na vaření
  • 20-30 g tuku
  • 1 lžíce oleje
  • strouhaná čokoláda na posypání boku řezů
  • marcipánové kytičky na dozdobení
Postup:
Nejprve si uvaříme pudink z mléka, vanilkového pudinku, lžíce krupicového cukru a necháme vychladnout.
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, olej, Amareto a zamícháme. Těsto urovnáme na plech (30x37 cm) s pečícím papírem mírně postříkaným olejem ve spreji. Upečeme při teplotě 160-170°C do zlatava. Piškotový plát přendáme s papírem na mřížku vychladnout.
Ušleháme máslo s moučkovým cukrem a po částech vešleháme vychladlý pudink a nakonec Amareto.
Vychladlý piškot rozkrojíme podélně na čtyři pruhy (7,5 cm).Dva pruhy potřeme krémem a přiklopíme zbývajícími dvěma pruhy a necháme v ledničce zatuhnout. Potom potřeme také boky a posypeme strouhanou čokoládou. Okraje řezů ohraničíme krémem pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a opět vychladíme.
Čokoládu rozpustíme s tukem a olejem ve vodní lázni, po mírném vychladnutí nalijeme na olemovaný povrch a dozdobíme.

 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 27. listopadu 2016 v 15:26 | Reagovat

Řezy vypadají moc hezky, ale já nevím, co je to Amareto. :-)

2 babciny-recepty babciny-recepty | 27. listopadu 2016 v 15:56 | Reagovat

Amareto je mandlový likér, používá se také na Tiramisu. :-)

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 27. listopadu 2016 v 19:17 | Reagovat

Ivo tohle bych mohla :-) Určitě to vonělo italsky :-D  :-D

4 Hanka Hanka | E-mail | Web | 27. listopadu 2016 v 20:12 | Reagovat

To jsou tedy luxusní řezy, Ivi, ale já už nic nezkouším, protože mi sladkosti nikdo nechce baštit! ???  :-(
No, možná se časem nechám zlákat. ;-)
Přeji příjemné adventní dny tobě i ostatním z rodiny. :-)

5 BEZD´A BEZD´A | 27. listopadu 2016 v 20:19 | Reagovat

Ty máš samé dobroty nejraději bych vyzkoušela všechno ale málo času mám Měj se hezky :-)

6 Milada Milada | E-mail | 28. listopadu 2016 v 18:30 | Reagovat

Chvíli jsem se neozvala ,ale sledovala. Měla jsem k dospozici pouze tablet a na tom neumím psát. Každou hříšnost jsem pozorně zkoumala a obdivovala, ale pak jsem utíkala pryč, abych odolala.To je tolik nápadů, no a to provedení... :-)  :-)  :-)

7 Iva Iva | E-mail | Web | 29. listopadu 2016 v 13:57 | Reagovat

[3]: Růženko, amareto bylo v řezech mňamka. :-D

8 Iva Iva | E-mail | Web | 29. listopadu 2016 v 14:00 | Reagovat

[4]: Hani, u nás je teď období narozenin a svátků, tak péct musím. Rodinná sešlost se o sladkosti ráda postará.
Přeji také krásný adventní čas. :-D  ;-)

9 Iva Iva | E-mail | Web | 29. listopadu 2016 v 14:01 | Reagovat

[5]: Evi, až budeš v důchodu, budeš mít čas i na toto. :-D  ;-)  :-)

10 Iva Iva | E-mail | Web | 29. listopadu 2016 v 14:05 | Reagovat

[6]: Ahoj Miládko. Já jsem měla problémy s PC, nedostala jsem se na svůj ani jiné blogy. Musela jsem čekat na synka, až mi nainstaluje jiný prohlížeč. :-D
Přeji Ti pohodový advent a těším se na nové panenky. ;-)

11 Hanka Hanka | E-mail | Web | 29. listopadu 2016 v 15:47 | Reagovat

[8]: U nás to začne v prosinci, Ivi, takže asi taky něco upeču. ;-)

12 Iva Iva | E-mail | Web | 29. listopadu 2016 v 19:05 | Reagovat

[11]: ;-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama