Hříšně dobré řezy

13. listopadu 2016 v 12:57 |  Řezy a rolády
Rozpis piškot:
  • 4 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 130 g polohrubé mouky
  • 20 g kakaa
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli
Krém:
  • 700 ml mléka
  • 3 vanilkové pudinkové prášky
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1,5 kostky másla (375 g)
  • 150-200 g cukru moučky
  • 2 lžíce kakaa
  • rum
Na dozdobení:
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 2 ztužovače smetany
  • strouhaná čokoláda
Postup:
Nejprve si uvaříme pudink na náplň. Půl litru mléka nalijeme do kastrolu, přidáme cukr a do horkého přilijeme zbytek mléka s rozmíchanými pudinky, za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Vejce vyšleháme s cukrem a špetkou soli do husté pěny. V misce smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, vysypeme přes síto do vaječné pěny, přidáme olej a promícháme. Těsto nalijem na plech s pečícím papírem nebo vystříkaný olejem ve spreji. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 10-15 minut. Po upečení necháme chvilku stát a přendáme na mřížku vychladnout.
Vyšleháme máslo s cukrem, přidáme vychladlý pudink, rum a našleháme. Polovinu krému odložíme a do druhé přesijeme kakao a našleháme.
Vychladlý piškot přendáme na čistý plech, potřeme světlým krémem a vložíme do ledničky vychladnout. Na světlý krém natřeme tmavý a opět necháme vychladit v ledničce.
Smetanu vyšleháme se ztužovačem a pomocí sáčku s ozdobnou trubičkou nazdobíme na povrchu. Nakonec řezy posypeme strouhanou čokoládou. Před krájením necháme vychladit v lednici.
Piškotový korpus jsem pekla na plechu 38x25 cm.

 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 13. listopadu 2016 v 14:08 | Reagovat

Ahoj Ivuš, řezy vypadají nádherně!!!!

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 13. listopadu 2016 v 16:54 | Reagovat

To tedy věřím, že jsou řezy hříšně dobré.
Je to jasné už na pohled a po přečtení receptu nestačím polykat, Ivi. :-P
Ukládám si a budu se snažit řezy vyzkoušet. ;-)  :-D
Přeji hezký nedělní večer. :-)

3 Ježurka Ježurka | Web | 13. listopadu 2016 v 17:05 | Reagovat

Tak to věřím, že jsou ty řezy hříšné, já bych ale takto hřešila hned. :-)

4 Petr Petr | E-mail | 13. listopadu 2016 v 17:39 | Reagovat

Děkuji za dobré recepty,já jako chlap toto vítám,jen jestli by ještě nešlo tady na ten i na ty nové napsat vel. plechu. Děkuji Péťa :-)

5 MarijaKes MarijaKes | Web | 13. listopadu 2016 v 17:43 | Reagovat

Hříšně dobré už od pohledu. Sbíhají se mi sliny. :-)

6 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 13. listopadu 2016 v 19:37 | Reagovat

Ivo, k tobě na blog je hříšné chodit :-D  O_O hlavně večer. Tak to vidíš ty pokušitelko, jsem tu zas :-)  :-D

7 Janka Janka | Web | 13. listopadu 2016 v 22:02 | Reagovat

Jo, kdyby mně je tak někdo nabídl.... :-)  :-)

8 Alena T Alena T | 15. listopadu 2016 v 20:08 | Reagovat

Tady také pracuje jedna hodně pilná včelička. Ivi řezy jsou k nakousnutí, co to plácám, k sežrání :-)

9 Iva Iva | E-mail | Web | 16. listopadu 2016 v 23:22 | Reagovat

[1]: Díky. :-)

10 Iva Iva | E-mail | Web | 16. listopadu 2016 v 23:25 | Reagovat

[2]: Řez byl dobrý, ale je také hříšně kalorický. ;-)
Hani, přeji Ti krásné a pohodové dny. :-D  :-)

11 Iva Iva | E-mail | Web | 16. listopadu 2016 v 23:26 | Reagovat

[3]: Libuško, občas se musí zahřešit. ;-)  :-)

12 Iva Iva | E-mail | Web | 16. listopadu 2016 v 23:34 | Reagovat

[4]: Děkuji za návštěvu a pochvalu.
Rozměr plechu jsem doplnila. Piškot jsem pekla v oválné formě s vyšším okrajem. Budu se snažit rozměry psát. :-)

13 Iva Iva | E-mail | Web | 16. listopadu 2016 v 23:35 | Reagovat

[5]: Ahoj Maruško, díky. :-D

14 Iva Iva | E-mail | Web | 16. listopadu 2016 v 23:36 | Reagovat

[7]: :-)  ;-)  :-D

15 Iva Iva | E-mail | Web | 16. listopadu 2016 v 23:38 | Reagovat

[8]: Ali, děkuji. Řezy byly dobré, ale nepovedly se nakrájet. Potřebují hodně vychladit, neměla jsem tolik času. :-D  ;-)  :-)

16 Iva Iva | E-mail | Web | 16. listopadu 2016 v 23:39 | Reagovat

[6]: Marti, koukáním se nespravíš. ;-)  :-)

17 Intuice Intuice | E-mail | Web | 17. listopadu 2016 v 17:55 | Reagovat

Ty budou opravdu hříšně dobré. Klidně bych hřešila i teď večer. :-)

18 jana jana | Web | 18. listopadu 2016 v 19:14 | Reagovat

musím vyzkoušet, vypadají opravdu hříšně :)

19 Petr Petr | E-mail | 18. listopadu 2016 v 20:26 | Reagovat

Děkuji moc,jste zlatá a chválím umění které provádíte v kuchyni.Jak já závidím Vašemu muži,takovou kuchařku to je výhra.

20 bezdikovotvoreni bezdikovotvoreni | Web | 19. listopadu 2016 v 20:11 | Reagovat

Ty budou asi moc dobrý ale pro mě tučný :-D

21 Linda Linda | Web | 26. listopadu 2016 v 14:11 | Reagovat

Určitě tento recept zkusím. Vypadá to moc lákavě a bude to určitě výtečné :)

22 babciny-recepty babciny-recepty | 27. listopadu 2016 v 16:02 | Reagovat

[17]: Určitě kousek můžeš i večer. :-D

23 babciny-recepty babciny-recepty | 27. listopadu 2016 v 16:02 | Reagovat

[18]: :-D  :-)

24 babciny-recepty babciny-recepty | 27. listopadu 2016 v 16:04 | Reagovat

[19]: Děkuji, ale chválou šetřete. ;-)  :-)

25 babciny-recepty babciny-recepty | 27. listopadu 2016 v 16:05 | Reagovat

[20]: Evi, koušíček bys mohla. :-D  ;-)

26 babciny-recepty babciny-recepty | 27. listopadu 2016 v 16:06 | Reagovat

[21]: Byly výborné, doporučuji. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama