Tatarák z červené řepy

27. února 2017 v 17:07 |  Saláty a pomazánky
Rozpis:
  • 250 g červené řepy
  • 60 g cibule
  • hořčice dijonská
  • pepř, sůl
  • pikantní kečup, worcestrová omáčka
  • chleba a česnek na topinky
Postup:
Pečenou nebo vařenou řepu oloupeme, nakrájíme na kusy a spolu s oloupanou pokrájenou cibulí rozmixujeme. Ochutíme dijonskou hořčicí nebo jinou ostrou, worcestrem, pikantním kečupem, solí a pepřem podle chuti.
Pomazánku mažeme na topinky potřené česnekem.
Recept jsem objevila u Moniky Brýdové (nepatrně upravila). Pomazánka prý má chutnat jako tatarák. Je výborná, tataráku podobná, ale maso to není.

 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 27. února 2017 v 18:18 | Reagovat

Zrovna dneska jsem na internetu hledala pomazánku z červené řepy a našla jsem jich tam strašně moc. Jednu i u Tebe, zítra se do ní pustím :-)  :-P

2 MarijaKes MarijaKes | Web | 28. února 2017 v 7:50 | Reagovat

I když to není maso, tak výborný recept jak jinak upravit červenou řepu. Já ji mám ráda a pěstuju si ji, ale většinou si uvařím tak jednou do roka borč a jinak ji zavařuji na kyselo. Kdysi jsem si červenou řepu odšťavňovala (syrovou), prý je to něco jako druhá krev. Nápoj byl hustý, ale chutný. Jen jsem měla po mamce starý odšťavňovač a nebavilo mě ho stále čistit. :D

3 signoraa signoraa | Web | 28. února 2017 v 18:12 | Reagovat

Maso je maso. :-D Já kdysi dělala tatarák z brambor, docela to šlo, ale chybělo to masíčko. :-D

4 Hanka Hanka | E-mail | Web | 28. února 2017 v 19:50 | Reagovat

Maso je maso, to je jasné, Ivi, ale nápad je to dobrý.
Tohle asi zkoušet nebudu, Jarek nemá červenou řepu rád, asi bych ho neoblafla. ;-)  :-D

5 Intuice Intuice | E-mail | Web | 28. února 2017 v 21:30 | Reagovat

Mám názor jako Signoraa. Maso je maso. Z řepy si dělám šťávu s mrkví, je zdravá. Tohle mne moc neláká.

6 Iva Iva | E-mail | Web | 1. března 2017 v 13:42 | Reagovat

[1]: Evi, určitě  budeš spokojená. :-)

7 Iva Iva | E-mail | Web | 1. března 2017 v 13:44 | Reagovat

[2]: Maruško, nepatrně tam řepa cítit je, ale kořením to dostalo výbornou chuť. :-D  ;-)

8 Iva Iva | E-mail | Web | 1. března 2017 v 13:47 | Reagovat

[3]: Pokud to nebudeš brát jako klasický tatarák, bude ti to chutnat. Je to taková pomazánka. Sešlo se nás 11 a chutnala pomazánka všem. :-D  ;-)

9 Iva Iva | E-mail | Web | 1. března 2017 v 13:49 | Reagovat

[4]: Hani, pokud nemá rád řepu, tak to asi pro něj nebude to pravé. :-D

10 Iva Iva | E-mail | Web | 1. března 2017 v 13:51 | Reagovat

[5]: Tatarák to opravdu není. Pokud máte rádi řepu je to dobré a hlavně na topinkách. :-D  ;-)

11 Belluška Belluška | Web | 1. března 2017 v 14:59 | Reagovat

Miluji červenou řepu.. ale teda ta hořčice mě trošku děsí.. :D

12 Iva Iva | E-mail | Web | 1. března 2017 v 16:20 | Reagovat

[11]: Hořčice se dává trochu a není tam znát. Poměr dochucovacích surovin jsem neudávala, to záleží na chuti. :-)  ;-)

13 Hanka Hanka | E-mail | Web | 1. března 2017 v 18:01 | Reagovat

[9]: To asi ne, Ivi. ;-)

14 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 11. března 2017 v 20:24 | Reagovat

Ivo, tak to je něco pro nás, červenou řepu milujeme, zrovna tak tatarák. Dovedu si představit tu chuť a v tomto případě se obejdu i bez masa. :-)
Tattarák z pravého masíčka jsme měli minulý víkend :-D

15 Iva Iva | E-mail | Web | 19. března 2017 v 20:04 | Reagovat

[14]: Marti, doporučuji. Na topinku je to výborné. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama