Andělské řezy

27. května 2017 v 11:13 |  Řezy a rolády
Rozpis těsto:
  • 5 žloutků
  • 2x 60 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 bílků
  • špetka soli
  • 200 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 50 g rozpuštěného másla
  • tuk a strouhanka na plech
  • čokoládová rýže na posypání
Pudinkový krém:
  • 500 ml mléka
  • 2 čokoládové pudinkové prášky
  • 100 g másla
  • 100 g cukru
Jogurtový krém:
  • 300 g jogurtu (hustého)
  • 3 plátky želatiny
  • 50 g cukru moučky
  • 200 ml šlehačky
Postup:
Z bílků, soli a 60 g cukru ušleháme tuhý sníh. Do našlehaných žloutků s druhou částí cukru po částech vmícháme sníh z bílků, mouku s práškem do pečiva a nakonec máslo. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech (35x29 cm). Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 15 minut. Po upečení přendáme na mřížku vychladnout a potom vrátíme do čistého pekáče.
Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme hustý pudink. Ušleháme změklé máslo s vychladlým pudinkem a krém natřeme na vychladlý piškot.
Jogurt osladíme cukrem a vmícháme dotuha ušlehanou šlehačku. Namočené plátky želatiny vyjmeme ze studené vody, rozmícháme ve třech lžících horké vody a zlehka vmícháme do krému. Urovnáme na pudinkový krém, posypeme čokoládovou rýží nebo strouhanou čokoládou a necháme v chladničce ztuhnout.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 MarijaKes MarijaKes | Web | 27. května 2017 v 11:46 | Reagovat

Hodně sváteční řez. Joj, dala bych si. :-)

2 Jana Jana | E-mail | Web | 27. května 2017 v 12:04 | Reagovat

Vypadají víc než dobře :-) .Akorát se chci zeptat proč se půlka cukru dává do sněhu,když potom stejně přijde do těsta?

3 Hanka Hanka | E-mail | Web | 27. května 2017 v 12:30 | Reagovat

[2]: Jani, sníh s cukrem je pevnější, což je do těsta mnohem lepší. ;-)

4 Hanka Hanka | E-mail | Web | 27. května 2017 v 12:31 | Reagovat

Řezy mají andělský vzhled a chutnat musí přímo božsky, Ivi. :-P  :-)

5 Jana Jana | E-mail | Web | 27. května 2017 v 12:33 | Reagovat

[3]: Aha :-) ,vidíš to jsem nevěděla. Děkuju za vysvětlení ;-)

6 Intuice Intuice | E-mail | Web | 27. května 2017 v 14:27 | Reagovat

Určitě dobrůtka. Ale nemohu opisovat všechno! :-) Zrovna si pochutnávám na mém tiramisu. Udělalali jsme si ho jen tak, bez slavení, ke kávě. :-)

7 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | 27. května 2017 v 21:46 | Reagovat

Ivo, zdravím a musím prchat - taková dobrota. :-)

8 Milada Milada | E-mail | 30. května 2017 v 16:08 | Reagovat

Řezy vypadají úžasně a lákavě. :-)

9 Iva Iva | E-mail | Web | 4. června 2017 v 13:24 | Reagovat

[1]: Ahoj Maruško, díky za návštěvu. ;-)  :-D

10 Iva Iva | E-mail | Web | 4. června 2017 v 13:25 | Reagovat

[2]: Ahoj Jani, Hanička ti odpověděla. :-D

11 Iva Iva | E-mail | Web | 4. června 2017 v 13:29 | Reagovat

[4]: Ahoj Haničko, řezy byly dobré. ;-)
Pěkně jsi zrekapitulovala minulý rok. Jsem ráda, že pořád dáváš tvoje krásné fotky na blog. NEPŘESTÁVEJ! :-D  ;-)  :-)

12 Iva Iva | E-mail | Web | 4. června 2017 v 13:33 | Reagovat

[6]: Dobrůtky se mohou dělat i bez důvodu ke slavení a stačí pouze kousíček pro chuť. :-D Nás se schází většinou 10 - 12 a tak té buchtičky na jednoho nepřipadne moc. ;-)  :-)

13 Iva Iva | E-mail | Web | 4. června 2017 v 13:33 | Reagovat

[7]: Marti, také nestíhám, díky za návštěvu. :-D  ;-)

14 Iva Iva | E-mail | Web | 4. června 2017 v 13:34 | Reagovat

[8]: Ahoj Miládko, těším se na nové oblečky pro panenky. :-)

15 Intuice Intuice | E-mail | Web | 4. června 2017 v 13:37 | Reagovat

[12]: Nás je při oslavě maximálně šest a bez oslavy jsme tři, to je dost málo. Takže jedině všeho zmenšit množství. :-)

16 Hanka Hanka | Web | 5. června 2017 v 12:18 | Reagovat

[11]: Hmmm, už jsem přestala, Ivi, nezvládám to, pokud znovu začnu někde jinde, dám vědět. :-)

17 Iva Iva | E-mail | Web | 5. června 2017 v 13:16 | Reagovat

[15]:Pro dva se musí péct málo, ale je to lepší než kupovat oplatky - hlavně alespoň trochu  zdravější. ;-)

18 Iva Iva | E-mail | Web | 5. června 2017 v 13:18 | Reagovat

[16]: To je škoda, ale chápu to. :-(  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama