Grilovaná vepřová žebra

23. května 2017 v 9:37 |  Grilování
Rozpis:
  • 3,5 kg plochých žeber
  • 200 ml hovězího vývaru
  • BBQ omáčka
Marináda:
  • 3 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička soli
  • 200 ml suchého jablečného cideru
Postup:
Žebra omyjeme, osušíme a potřeme marinádou smíchanou z uvedených ingrediencí. Vložíme do nádoby s poklicí, necháme 24 hodin marinovat a občas žebra přeložíme. Po marinování je uvaříme na pařáčku podlité částí vývaru. Pokud je potřeba, vývar doléváme. Vaříme do změknutí masa, kosti se začínají uvolňovat. Zbylý vývar a zbylou marinádu povaříme do zhoustnutí a smícháme s BBQ omáčkou.
Uvařená žebra necháme zchladnout a bohatě potřeme směsí s BBQ omáčkou z obou stran. Opět uložíme proležet, nejlépe do druhého dne. Žebra grilujeme cca 5 minut z každé strany a potíráme omáčkou.
Inspirace: Menu domů - Koko

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 23. května 2017 v 9:39 | Reagovat

Určitě všichni slintali! Mňam! Já ráda kupuju uzená žebra. :-)

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 23. května 2017 v 16:11 | Reagovat

Tohle rozhodně nemá chybu, Ivi.
My gril nemáme, ale mladí si podobné lahůdky dělají na chatě.
Musím jim vytisknout tvůj recept. :-)

3 Iva Iva | E-mail | Web | 24. května 2017 v 18:37 | Reagovat

[1]: Byla to opravdu dobrota. :-D ;-)

4 Iva Iva | E-mail | Web | 24. května 2017 v 18:41 | Reagovat

[2]: Hani, žebra jsou trochu pracnější, ale výborná. :-D
Pět jsi nafotila parádní snímky. :-)  ;-)  :-D

5 Hanka Hanka | E-mail | Web | 24. května 2017 v 18:55 | Reagovat

[4]: Čas od času něco pracnějšího zvládnu, Ivi. ;-)  :-D
Díky za pochvalu fotek. :-)

6 MarijaKes MarijaKes | Web | 25. května 2017 v 11:23 | Reagovat

Ivo, už jen ta marináda mi dává tušit, že to bude mňamka. S nakládáním masa nemám moc zkušenosti. možná bys mohla založit i rubriku marinády. :-)

7 Iva Iva | E-mail | Web | 4. června 2017 v 13:36 | Reagovat

[5]: Hani, ty jsi šikulka! Zvládneš všechno!!! :-D  ;-)  :-)

8 Iva Iva | E-mail | Web | 4. června 2017 v 13:43 | Reagovat

[6]: Maruško, ke grilování mám psané také marinády. Můžeš dát bylinky a koření podle chuti. Marináda musí být víc kořeněná a slaná, maso marinováním pojme hodně koření a soli. :-D  ;-)

9 Hanka Hanka | Web | 5. června 2017 v 12:19 | Reagovat

[7]: Nóóó, o tom by se dalo s úspěchem pochybovat, Ivi. ;-)  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama